Malatya Haber - Malatya Guncel Haber
HV
28 MART Perşembe 22:05

Bakü Devlet Üniversitesi Diş Hekimliği

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-09-2022 23:23
Bakü Devlet Üniversitesi Diş Hekimliği

Bakü Devlet Üniversitesi Diş Hekimliği
Azerbaycan üniversitelerinde en fazla öğrenci kabul edilen bölümlerden biri de diş hekimliğidir. Üniversitelerin yalnızca lise diplomasıyla kayıt oluşturmaları, Türkiye’den herhangi bir sınav neticesi istememeleri ve oldukça kolay kabul şartları, uluslar arası öğrencileri sıcak karşılamak ve kaliteli eğitimlerinden dolayı Azerbaycan’da diş hekimliği özellikle Türk öğrenciler tarafından tercih edilir.
Bakü Devlet Üniversitesi Diş Hekimliği lisans eğitiminde öğrencilere tüm bilgileri hem uygulama hem de teorik bilgi olarak sağlamaktadır. Diş hekimliği bölümü için lisans zamanı 5 yıldır. Azerbaycan üniversiteleri dil hekimliğini okuyanların meslekleri ile ilgili her türlü donanıma ve bilgiye sahip kişiler olarak mezun olmaları için tüm olanakları ve imkanları seferber etmektedir.
Bakü Devlet Üniversitesi Diş hekimliği bölümü için kayıt yaptırmayı isteyenlerin, üniversitelerin bu bölüm için yoğun isteklerini ve kontenjanların sınırlı olduğu kesinlikle önemlidir. Bu sebeple üniversite başvurularını ve kayıt işlemlerini mutlaka geç kalma olmadan yapmaları fazlasıyla önemlidir. Diş hekimliği okuyarak, diplomalarıyla Türkiye’ye dönüş yapanlar diploma denklik işlemleri gereği dirilecek STS sınav süreci sonrasında mesleklerini Türkiye’de yapmaktadır.

Azerbaycan’da  Diş Hekimliği Okumayı İsteyenlerin En Çok Tercih Edilebilecek Üniversiteler
-Azerbaycan Tıp Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi:
Bakü Devlet Üniversitesi tüm yabancı öğrencilerin hazırlık okumaları şart koşmuştur ve doğrudan birinci sınıfa kayıt olmak, yani Hazırlık Okulu okumadan direk Bakü Devlet Üniversitesi Diş Hekimliği bölümüne kayıt olmak gibi bir seçenek mevcut değildir. Evraklar teslim edildikten sonra Azerbaycan Tıp Üniversitesi öğrenci ile Skype Üzerinden sesli ve görüntülü mülakat gerçekleştirmektedir. Öğrenci mülakattan geçtiği zaman üniversiteye kayıt olmaya hak kazanmaktadır.
-Nahçıvan Devlet Üniversitesi: Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde faaliyeti sürdüren tek devlet üniversitesidir. PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Türkiye’de Nahçıvan Devlet Üniversitesinin üniversite tarafından tanışmamışTemel bilim, eğitim ve kültür merkezi konumundadır. Nahçıvan Devlet Üniversitesi YÖK’ün tercih kılavuzunda yer alan üniversitelerden biridir ve buradan mezun olan öğrenciler diploma tanınırlığı konusunda sorun yaşamamaktadır. Diğer üniversitelerdeki gibi, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği bölümlerinden mezun olanlarında Türkiye’de STS sınavına girmeleri gerekir.


Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul
Tel: 0 (212) 244 66 00

 

AdminAdmin

betturkeygiris.org- tipobet365- 1xbet- - casino siteleri