Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. BİST100 teknik analizi

BİST100 teknik analizi

admin admin -

Geçtiğimiz haftaya pozitif başlayan ve Salı günü 8149 seviyesini test eden BIST100 endeksi, sonrasında etkili

olan satışlar ile gerilerken, S&P’den gelen görünüm değişikliği haberi etkisiyle tekrar toparlandı.

Yaşanan volatilite sonrasında BIST 100 endeksi geçtiğimiz haftayı %0.83 oranında sınırlı değer kazanımı ile 8026.77 seviyesinden tamamladı.

Satışların Trend destek seviyesinin üzerinde karşılanmasını olumlu buluyoruz. Diğer yandan 22 günlük ortalamanın, 50 günlük ortalamanın üzerine tekrar çıkmış olması da teknik açıdan olumlu karşıladığımız diğer unsur olarak gösterebiliriz.

Yılın son ayına girdiğimiz bu dönemde hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olduğu bir seyrin etkin olmasını bekliyoruz. Bu nedenle yeni açılacak pozisyonlar açısından hisse tercihlerinde daha seçici olunması yararlı olacaktır.

Haftaya yatay başlamasını beklediğimiz endekste 7942- 8080 bandını gün içi ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz 7942 seviyesinin üzerinde kalınması pozitif bakışımızı koruyacaktır.

Yükseliş hareketlerinin ivme kazanabilmesi ve yeni pozisyonlar için ise ilk etapta 8080 ara direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Bu seviyenin kırılması halinde ise 8180 ve 8400 seviyelerini üst dirençler olarak takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir