Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ev ve mutfak eşyaları fuarı antalya'da başlıyor

Ev ve mutfak eşyaları fuarı antalya'da başlıyor

admin admin -

EV VE MUTFAK EŞYALARI FUARI ANTALYA’DA BAŞLIYOR

Sektörün önde gelen şirketlerinin bir araya geldiği 30 Kasım-04 Aralık 2023 tarihleri arasında Antalya / Concorde Deluxe Resort’ de başlıyor. Fuarın ev ve mutfak ekipmanları sektöründe önemli bir buluşma noktası olduğunu söyleyen Dünya İhracatçılar Derneği (DİDER) Başkanı Bayram Şahin, “Bu fuar, sektördeki yenilikleri ve trendleri takip etmek, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek için iyi bir fırsat sunuyor.

Düzenlenen fuar organizasyonunun sadece tanıtım amaçlı olmadığını ve alım heyetlerinin doğrudan sipariş verecek seçilmiş kişilerden olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Dünya İhracatçılar Derneği olarak, Türkiye’ nin önde gelen firmalarını ve yabancı alım heyetlerini bir araya getirerek ihracat köprüleri kuruyoruz.” dedi.

 

YENİ İŞ BİRLİKLERİ KURMANIN TAM ZAMANI

Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarının, sektör üreticilerinin yeni iş birlikleri ve yeni pazarlar keşfetmelerine imkân sağlayacağını belirten Bayram, “Beklentimizin, bu fuarın uluslararası pazarda iş hacmimizi artırarak ihracatımıza önemli katkıların sağlanmasıdır. 45 farklı ülkeden 650 alım heyetinin katılımıyla gerçekleşecek fuarımızda, 120 yerli ve milli üreticimiz ürünlerini dünya vitrinine çıkarma fırsatı bulacaktır.” şeklinde konuştu. Fuarın aynı zamanda yeni iş birliği anlaşmalarına zemin hazırlayacağına ve ihracata değerli bir katkısının bulunacağını vurgulayan Bayram, “Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkan ve Körfez ülkelerinden çok sayıda katılımcı olacak. Türk ürünlerine olan talebi üretici firmalarımızla karşılayarak ülke ekonomisine bir nebze fayda sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

“2023 YILINDA YÜZDE 6 İLA YÜZDE 10 ARASI BİR ARTIŞ

HEDEFLİYORUZ”

İhracat hedeflerine de değinen Bayram, “Ülke ihracatı, 2022 yılında yüzde 12,9 artışla 254 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. 2023 yılında ise yüzde 6 ila yüzde 10 arası bir artış hedefliyoruz. Maximum Group şirketler topluluğu olarak da bu yıl ihracatımızda yüzde 15 ila yüzde 20 arasında bir artış bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir