Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Fx analizi

Fx analizi

admin admin -

USD/TRY: Dün ABD piyasalarında yaşanan yükselişlerin ardından dün kısmi soluklanma eğilimi gözlendi. Diğer yandan, ABD on yıllık tahvil faizi %4,50'nin altında kalırken, Dolar Endeksi (DXY) yatay bir şekilde günü tamamladı. Brent petrolün %4,5 oranında düşmesi dikkat çekiciydi. Veri tarafına bakıldığında, haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu sabaha baktığımızda, ABD vadelileri yatay seyrediyor. Paritelerde ise önemli bir hareket yok. Bugün ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri açıklanacak. Avrupa tarafında TÜFE verisi takip edilecek. Son olarak ve Fed üyelerinin konuşmaları da ajanda yer alıyor. Yurtiçinde ise bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki temasları yakından izlenecek. Fiyatlamalar tarafında Dolar/TL'de kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Dün 28,66 seviyesinden tamamlayan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu görüntü devam edebilir.

EUR/USD: Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa'da şimdiye kadar tüm sistemik risklerin aynı anda gerçekleşmesini içeren en kötü senaryonun gerçekleşmesinden kaçmayı başardıklarını belirtti. ABD tarafında ise Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, enflasyonun merkez bankasının %2'lik hedefine doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmesi gerektiğini ve bu ilerlemenin nasıl gerçekleştiğini gözlemlemek için politikanın "iyi bir yerde" olduğunu söyledi. Bugüne bakıldığında ise başta Lagarde olmak üzere birçok ECB üyesi konuşacak. ABD tarafında da birçok Fed üyesinin konuşmaları parite üzerindeki volatiliteyi artırabilir. Ayrıca Fed üyelerinin de konuşmaları piyasalar tarafından takip edilecek. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1,08 seviyesi yakın destek bölgesiyken, yükseliş halinde 1,0890 ve 1,0935 sıralı dirençler konumunda.

XAU/USD: ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasının destekleyici güç olduğu değerli madendeki yükseliş eğilimi dün de devam etti. Ons Altın günü %1,1 primle 1.981 seviyesinde tamamladı. Değerli madende bu sabah da alım iştahının sürdüğünü izliyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında 1.972 seviyesinin üzerindeki kalıcılığın devamı halinde 1.992 ve 2.010 seviyeleri yeni hedefler olabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir