Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Fx analizi

Fx analizi

admin admin -

USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan ekim ayı konut satışı verilerinin %5,6 ile beklentilerin üzerinde gerilemesi sonrası faiz artırımlarının sona erdiği düşüncesini kuvvetlendirdi. Veri sonrası tahvil faizlerinde düşüş yaşanırken piyasalarda sınırlı da olsa geri çekilmeler takip edildi. Bu sabaha bakıldığında da vadeli piyasalar yatay seyrediyor. Veri takviminde ise TSİ 18.00'de Conference Board tüketici güven endeksi verileri açıklanacak. Yurt içinde ise veri gündemi sakin. Kur tarafında ise sınırlı hareketler devam ediyor. Dünü 28,92 seviyesinde tamamlayan Dolar/TL'de bu sabah hafif yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Günün geri kalanında da bu eğilim devam edebilir.

EUR/USD: Küresel piyasalarda Fed'in agresif faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaştığı beklentileri artarken, doların geri çekilmesi devam etti. Bu ortamda dün ABD 10 yıllık tahvil getirisi %4,39 seviyesinden günü kapattı. Diğer taraftan geçen hafta enflasyona karşı bir zafer ilan etmediklerini ve enflasyonla mücadelelerinin henüz bitmediğini belirten ECB Başkanı Lagarde, dün Avrupa Parlamentosu'na gerçekleştirdiği konuşmasında açıklamalarını yineledi. Bugüne bakıldığında Fed yetkililerinin konuşmaları piyasa katılımcıları tarafından takip edilecek. Paritede ise şu aşamada 1,10 ve 1,09 seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Dün 2.001 – 2.018 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü de 2.009 seviyesinde tamamladı. Dolar Endeksi'nin (DXY) gerilemesi, Fed'in faiz artışlarında sona geldiğine yönelik gelişmeler, enflasyon konusunda kaydedilen aşamalar ve gerileyen tahvil getirileri değerli madenin yükselişine destek oluyor. Teknik seviyelere bakıldığında ise Ons Altın, 2.000 seviyesinin üzerinde gün tamamlamayı başardı. 2.031 ve 2.046 yakın direnç seviyeleri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir