Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gururla koleksiyonu'ndan ″minnet saati kutu″ cumhuriyetin 100.yılına özel paşabahçe mağazaları'nda

Gururla koleksiyonu'ndan ″minnet saati kutu″ cumhuriyetin 100.yılına özel paşabahçe mağazaları'nda

admin admin -

GURURLA KOLEKSİYONU’NDAN “MİNNET SAATİ KUTU”

 

CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL MİNNET SAATİ KUTU PAŞABAHÇE MAĞAZALARI’NDA

 

Şişecam’ın Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırladığı Gururla Koleksiyonu Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanat tutkunlarının beğenisine sunuldu. Gururla Koleksiyonu’ndan Minnet Saati Kutu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için özel bir hediye seçeneği olarak Paşabahçe Mağazaları’nda yerini aldı. 

 

07.11.2023 – Türkiye’nin en sevilen markalarından olan ve ev ve yaşama dair binlerce fikir ve öneri sunan Paşabahçe Mağazaları, “Tarih-Kültür-Cam” Koleksiyonlarına, Şişecam’ın Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak sunduğu “Gururla Koleksiyonu’nu ekledi. 10 Ağustos 1915’te Conkbayırı’nda Atatürk’ün hayatını kurtaran, belki de Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını ve Cumhuriyet’in ilan edilmesini sağlayan cep saatinden ilham alınarak tasarlanan Minnet Saati Kutu, Gururla Koleksiyonu’ndaki anlamlı eserlerden biri olarak Paşabahçe Mağazaları’nda yerini aldı. 

 

Minnet Saati Kutu 

Atatürk’ün, 10 Ağustos 1915 günü Conkbayırı’ndaki çarpışmalarda bir şarapnel parçasıyla yaralanmasını bir cep saati önlemiştir. Conkbayırı’nda Atatürk’ün hayatını kurtaran o saat olmasaydı, belki de Kurtuluş Savaşı kazanılamayacak ve cumhuriyet ilan edilemeyecekti. 10 Ağustos 1915’te Conkbayırı’nda Atatürk’ün hayatını kurtaran, belki de Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını ve Cumhuriyet’in ilan edilmesini sağlayan cep saatinden ilham alınarak tasarlanan bu esere “Minnet Saati Kutu” adı verildi. Atatürk’ün hayatını kurtaran o saatle cumhuriyeti ilan eden Meclis’teki saat özgün bir tasarımla bir araya getirilerek “Minnet Saati Kutu” oluşturuldu. Minnet Saati Kutu, tamamen elde üretildi.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir