Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Malatya Kent Konseyi’nden ‘mobil fotoğrafçılık’

Malatya Kent Konseyi’nden ‘mobil fotoğrafçılık’

admin admin -

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve META’nın iş birliğiyle #SheMeansBusiness programı kapsamında girişimci kadınlara yönelik ‘Mobil Fotoğrafçılık’ eğitimi verildi.

MALATYA (İGFA) –  Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Mobil Fotoğrafçılık’ eğitimi programına Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Malatya Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu üyeleri ve kadın kooperatiflerinin girişimci kadınları katıldı.

Girişimci kadınlara yönelik ‘Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi’ programı kapsamında; Atölye İçeriği, Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi, Fotoğraf nedir? Mobil (Dijital) Fotoğraf nedir? Stüdyo fotoğrafı ve mobil fotoğrafçılık arasındaki farklar, iPhone vs. DSLR Makine kıyaslaması, Telefon kamerasının özellikleri, Pozlama üçgeni ve temel fotoğrafçılık, Açı ve perspektif, Dijital fotoğrafın teknik özellikleri, Işık türleri ve ışığın kullanımı, Çekim modları, Fotoğraf ve kompozisyon, Styling, Fotoğraf düzenleme konularında eğitimler verildi.

E-Ticaret ve Digital Pazarlama Danışmanı Umur Gökhan Çiçek, girişimci kadınlara mobil fotoğrafçılıkta dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.

Çiçek, ‘Mobil Fotoğrafçılık’ eğitimi ile katılımcılara günlük hayatta kullandıkları cep telefonu aracılığıyla evlerinde basit ekipmanlarile gün ışığı yardımıyla stüdyo kalitesine yakın fotoğraf çekimi konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verdi.

Fotoğrafçılık anlamında yaşanan en büyük değişimlerden birinin mobil fotoğrafçılık ile ilgili gelişme olduğunu söyleyen Çiçek, “Digital Fotoğraf makinelerinin çıkması ve mobil telefon teknolojisinin beraber geliştiği süreçte,telefonlar fotoğraf cihazı kameraözelliğine dönüşüyor. Günümüzde artık hepimizin cebinde hangi telefonu satın alırsanız alın bir kamerası var ve fotoğraf çekme özelliği bulunuyor. Mobil telefonun cebimizde olması başka teknolojilerin gelişmesine de neden oluyor.  İnstagram’da ürün satmak, e-ticaret sitesine ürün yüklemek için mobil fotoğrafçılık ve digital fotoğrafçılık arasında, stüdyo fotoğrafçılığı arasında neredeyse hiç fark kalmadı. Elinizdeki cep telefonu ile temel ışık kurallarını öğrenerek, iyi bir ürün fotoğrafı çekebilirsiniz” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir