Malatya Haber - Malatya Guncel Haber
HV
19 NİSAN Cuma 15:43

Uludağ'da, 6 gündür aralıksız süren kar yağışı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-02-2023 14:26
Uludağ'da, 6 gündür aralıksız süren kar yağışı

Ülke genelinde kar yağışı etkisin sürdürmeye devam ederken Uludağ'da kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı.

Hava sıcaklığının en yüksek sıfırın altında 4, en düşük sıfırın altında 8 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da yerli ve yabancı turistler, sise rağmen kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Kar yağışı ile sömestir tatilini fırsat bilip, kayak yapmaya geldiğini söyleyen Şamil Bestil (21), "İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciyim, tatile geldim. Geziyorum, kayıyorum, kaymaya çalışıyorum. Uludağ'a ilk defa geliyorum. Daha önce Kayseri'ye gidiyordum. Güzel ama görüş olmadığı için zorlanıyorum. Biraz da acemi olduğum için zor oluyor" dedi.

Sömestir tatilinin ilk haftasında otellerdeki doluluk oranının yüzde 40'larda kaldığı Uludağ'da, devam eden kar yağışı ile rezervasyon oranları yüzde 60'a ulaştı.

Uludağ'da konaklamanın maliyeti ise gecelik kişi başı 3 bin TL ile 6 bin TL arasında değişiyor.

Türkiye'nin, 17 otel, tesis ve 5 bin yatak kapasitesi ile en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan 2 bin 543 rakımlı Uludağ'da, 15 Aralık'ta sezonun açılabilmesi için beklenen kar yağışı yağmadı. Bu nedenle bazı turistler rezervasyonlarını iptal ederken, yılbaşında otellerdeki doluluk oranı yüzde 50'ye kadar düştü.

Karayolları ekipleri, aralıksız yağan kar nedeniyle yolların kapanmaması için Uludağ yolunda teyakkuza geçti.

30 personel ve 7 iş makinası ile yolun açık kalması için çalışmalar sürüyor.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 esasına dayalı çalışıyor.

JAK timleri olası kaza ya da kayıplara karşı kayak pistlerinde sürekli devriye atıyor. Milli Parklar Gişeleri'nden itibaren de jandarmanın yol denetimleri başlıyor. Kar lastiği ve zinciri olmayan araçların Uludağ'a çıkışına izin verilmiyor. 

editöreditör

betturkeygiris.org- tipobet365- 1xbet- - casino siteleri