Malatya Haber - Malatya Guncel Haber
HV
23 NİSAN Salı 16:12

Ünlü Spor Eğitmeni Uğur Çetin’den Şok Diyet !

Bu ay herkesin  çok merak ettiği, sık sık sorulan şok diyetler üzerine bilgiler vereceğiz. Diyetlerin doğruları ve yanlışlarının  yanı sıra önerilerimizle birlikte en kolay uygulama yöntemleriyle anlatacağız.

SPOR
Giriş Tarihi : 20-02-2023 21:59
Ünlü Spor Eğitmeni Uğur Çetin’den Şok Diyet !

 

UĞUR ÇETİN
SPOR EĞİTMENİ
FACTORY ATHLECTİC
Bu ay herkesin  çok merak ettiği, sık sık sorulan şok diyetler üzerine bilgiler vereceğiz. Diyetlerin doğruları ve yanlışlarının  yanı sıra önerilerimizle birlikte en kolay uygulama yöntemleriyle anlatacağız.
ŞOK DİYETLERİN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI
Sok diyetlerde hızlı bir şekilde kilo vermek için 3 öğün yemek yiyenler 1 öğüne  düşürürler  hatta abartıp suyu da keserler.  Detox kamplarına gidip  birkaç gün veya   1 hafta sadece sıvı beslenip vücutlarını şoka uğratıp hızlıca 3 kilo 5 kilo hatta  10 kilo verebilirler. Bu bir yöntemdir. Ama bu Dünya Sağlık Örgütü açıklamasına göre doğru değildir.  Yapmamız  gereken çok basit ve kolay bir uygulamadır.  Ayda 1 gün iç organlarımızı dinlendirmek için sıvı beslenme önerilir , bu yöntem en akılcı ve doğru yöntemdir.  Detox değimiz aslında bu şekilde olmalıdır. Katı gıda almadan  1 gün boyunca  ayda 1 kez vücudumuz   rahat etsin diye önerilebilir. 1 gün fazlası önerilmemektedir, doğrusu da budur zaten.


Şok Diyet Yapmanın Avantajları
Kas  ve yağ hücrelerinin  büyük kısmı sudan oluşuyor, yani vücudumuz komple kemik ve sudan oluşuyor. Yediğimiz besinler özellikle basit şeker tüketimi,  yağ  tüketimi  vücutta su tutuyor, biz buna kısaca ödem diyoruz. Kişiler, birkaç gün çok kötü besleniyor birden  3 kilo alıyor ve ben çok ödem yaptım diyor, işin aslı öyle değil. Kadınlar periyot dönemlerinde çok su tutabilirler ve şişkinlik hissederler.  Ayda 1 gün şok diyet yapıp vücudumuzdaki ödemi aza indirmek mümkün. Bu bir avantajdır.  En sağlıklı olanı günde tek ögün öğlen 14.00 gibi katı gıda bir öğün almak bu da sağlıklı ızgara -sebze seklinde  olabilir, diğer öğünleri sıvı ile geçerek 1 gün uygulama yapabiliriz. Ödem atarız ama tek gün sabah ve akşam doğru nabızla 50 dakika kardiyo yapmamız şartıyla. Hızlıca ödem atarız ve o gün kendimiz ve  vücudumuz için güzel bir şey yapmış olmanın mutluluğunu yaşarız.
Formül çok basit, ayda 1 gün sabah- akşam - gece sıvı beslenme, öğlen ise katı ama sağlıklı bir öğün ve mutlaka  arkasına spor eklememiz gerekiyor.
Şok diyetlerin selülite de  oldukça etkisi vardır. Selülit deri altındaki son yağ tabakasının oluşturduğu kötü görüntüdür ve kadınlar hiç sevmez bu görüntüyü. Yağ hücresi yeni yağ hücresi oluştururken  selülitik bir yapıda gelişir, bunu önlemek mümkün. Yağ hücreleri bölünerek  çoğalır 10 milyon yağ hücren varsa sen kilo aldıkça 12 milyon olur, 20 ye kadar çıkar ve hiçbirimiz bunu istemeyiz.
Şok Diyet Yapmanın Dezavantajları
Selülit, ödem, kilo gibi sorunlarımızı önlemek için ayda 1 kez yapmamız gereken  şok diyeti haftada 1  gün yaparsan vücut yoksunluğa uğrar, alışır.  Sürekli şok diyet  şeklinde beslenirsen veya sık sık uygularsan, yetersiz kalori alırsan vücut bunu farklı bir dille algılar ve yoksunluk hisseder.
Şok diyeti sürekli yaparsan:
1- Enerjin düşer,2- Depresif olursun, 3-Agresyon yaşarsın, 4 - Kadınlarda periyot düzensizliği başlar, 5-Vücut kiloyu tutar.
El freni gibi düşünün kilo vermeyi tuttuğu için hem sağlık gider, hem de kilo alınır. Bazal metabolizmamızı korumak ve ödem atmak için her an yeni bir uygulama tavsiye edilir,diyet programlarında şu suyu için, şunu yiyin, sürekli detoks kampına gidin, 3 günde 5 kilo verin şeklinde bir sürü haber ortada dolaşır, evet kilo verilir ama sonrası acıdır. Bıraktığın an  4 günde 7 kilo alırsın vücut yoksunluğa girer ve korkar böylece geri alır. Vücudumuz çok akıllıdır, bazal metabolizma hızını biliyor ama sen bilmiyorsun, diyet yaparken  vücut suyu bile  tutuyor  ve psikolojin bozuluyor ve vücudun hormon dengesini bozuyor ve sağlıksız oluyorsun, bunu yapmayın.
Öneriler
Dünya Sağlık Örgütü verilerinde proporsiyon kontrolü, boy -kilo oranı, alman gereken  kalori miktarları belirtilmiştir. Her şeyi  sağlıklı besinden almalısın, karbonhidrat- protein- yağ dengesini iyi tutmalısın, tüm bunlara dikkate edip  yine de insanlar niye kilo alıyor?  Form tutmak ve vücudu korumak için yemenin yanında spor yapmak zorundasın.
Senede 12 ay yapamazsan 6 ay yap, kendine  zaman ayır. Şiddeti doğru ,temposu süresi doğru spor yapmak şart. antrenman yaparken günden güne şekil alıyorsun, vücudun fark edilir şekilde değişiyor yazın mayoyla,   şortla rahatça gezmek istiyorsan formda kalmak istiyorsan mutlaka spor yapmalısın.  
Erkeklerde testosteron hormonu   ve 10 da 1  oranında östrojen hormonu vardır.  Kadınlarda tam ise tam tersi 9 östrojen 1 testosteron bulunmaktadır.  Kadınlar sadece sıkılaşıp şekil alırken, erkekler aynı zamanda kas kütlesini büyütebilir  onun için erkek forma girince  bozulması uzun sürer, kadın forma girince sporu bıraktığı an bozulması daha çabuk oluyor maalesef.
Yarışmacılar bu kategori dışında tabiî ki.   İşleri olduğu için dışarıdan takviye alıyor, profesyonel olduğu için gerekliliği yapıyor ama sağlığını ayaklar altına alıyor, tabiî ki  bu onların seçimi. Hayat  komple bir denge ve kadın- erkek dengesi var,  sporda bunu insanlara yansıtıyoruz, öğretiyoruz.
Şok diyeti veya normal diyet aslında diyetlere sığınmak yerine, sedanter insanlar öncelikle sağlıklı beslenmeli , kendine bakmalı ve spor yapmalı.
Ne yapmalıyım? 
2 öğün yiyorum tüm iç organlarımı çalıştırıyorum, istediğimi yediğim zaman sporla kalanı harcıyorum sonrasını atıyorum, şok diyetle ayda bir  gün iç organlarımı dinlendiriyorum, kalp  sağlığım ve vücudumda biriken ödemi yok etmek için kardiyo yapıyorum ,sağlıklı ve fit yaşıyorum. Bunları hayatımıza  adapte etmek  uygulamak önemli , tek başıma yapamam diyorsanız biz spor hocaları ile işler daha kolaydır. Sağlıklı beslenme ve sporla ,iş ve özel hayatınızı birlikte yürüteceğiniz bir yaşam biçimi kurmak şart.

AdminAdmin

betturkeygiris.org- tipobet365- 1xbet- - casino siteleri