Tahıl krizi sona erdi

DÜNYA - 02-11-2022 15:29 2044 kez okundu.

Tahıl krizi sona erdi

Ukrayna'da üretilen tahılın dünyaya ulaştırılması için açılan tahıl koridorundaki sorunlar çözüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını bildirdi. 

Toplantının ardından gazetecilere konuşan Erdoğan, "Putin'i nasıl ikna ettiniz" sorusuna "Önce Biden'a sonra size anlatacağım" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen ardından tahıl koridoru anlaşmasını tek taraflı olarak askıya alan Rusya'dan da bir açıklama geldi. 

Rusya Savunma Bakanlığı, "BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler alabildik. Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek" dedi. 

Küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatı anlaşması, 22 Temmuz'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM arasında imzalanmıştı.

Moskova, gemilerinin yaşadığı güvenlik sorunları ve kendi gübresini dünyaya satamadığı gerekçesiyle anlaşmayı askıya almıştı.

DİĞER HABERLER
Putin Federal Meclis'te ulusa seslenecek

Putin Federal Meclis'te ulusa seslenecek

29-02-2024 - DÜNYA

Xi Jinping imzalı makale Qiushi dergisinde yayımlanacak

Xi Jinping imzalı makale Qiushi dergisinde yayımlanacak

29-02-2024 - DÜNYA

betturkeygiris.org- tipobet365- 1xbet- - casino siteleri