Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 2024 yılının teması “Barış-mak"

2024 yılının teması “Barış-mak"

admin admin -

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu doğrultusunda 2024 yılında sürdürülecek Elim Sende projesinin yeni hedefleri meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve üniversitelere tanıtıldı. 

Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında sürdüreceği Elim Sende projesinin hedeflerini meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve üniversitelere tanıttı. Sosyal Projeler Dairesi Engelsiz İzmir Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları tarafından desteklenen ve genç gönüllülerin ilgi gösterdiği çalışmanın 2024 yılındaki teması “Barış-mak” olarak belirlendi. 

Çok güzel projeler gerçekleştirdik

Tarihi Bıçakçı Han’da yapılan toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Bu yolculuğa başladığımız andan itibaren gerçekten çok güzel projeler gerçekleştirdik. Son olarak yaptığımız Uluslararası Engelsizmir Kongresi de bunun bir aynası ve bir çıktısı oldu. Gönüllü arkadaşların süreç boyunca emek vermesi bizi umutlandırdı. Önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı geliştirerek hız vereceğiz” dedi.

Umutsuzluklar içinde umut verici

Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem de tüm katılımcılara teşekkür ederek gençliğe umut beslediğini söyledi. “Hepinize teşekkür ederim, çok büyük destek verdiniz. Umut verdiniz. Bu kadar gençle birlikte olmak çok güzel ” diye konuştu. 

Kimler katıldı?

Elim Sende Farkındalık projesinin tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem, Engelsizmir Yürütme Kurulu üyeleri Neptün Soyer ve Anıl Kaçar ile İzmir Engelsiz Sanat Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi, EÇEV, EGED, Engelsiz Yaşam Derneği, Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi, İMO İzmir Şubesi, İzmir Alaybey Lions Kulübü, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği, İzmir Gençlik Belediyesi, KAZED, Zübeyde Hanım Lions Branch Kulübü katıldı. 

Türkiye’nin farklı şehirlerindeki gönüllü gençleri ve çocukları bir araya getiriyor

Toplumdaki empati duygusunu geliştirmeyi hedefleyerek “Elim Sende” projesini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan bu projeyle İzmir’in ilçelerinin yanında, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki gönüllü gençleri ve çocukları bir araya getiriyor. “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonuyla geliştirilen Elim Sende projesi, çocukların farkındalık kazanmalarını sağlamayı hedefliyor. Projeyle çocuk ve gençlerin üretkenliği sanat çalışmaları ile destekleniyor. Böylelikle engelli farkındalığı başta olmak üzere sosyal yaşama katkı sağlamaları, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran projeler üretmeleri amaçlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir