Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Başlıyor

23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Başlıyor

admin admin -

23. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Piyanonun genç dahisi Antalyalılarla buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 9-22 Aralık tarihlerinde düzenleyeceği 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, halkla iç içe muhteşem sokak etkinlikleriyle başlıyor. Dünyaca ünlü genç piyanist Aurelien Froissart, 2 Aralık’ta Saat Kulesi ve 3 Aralık’ta Cam Piramit’teki interaktif gösterileriyle halkla buluşacak…

Antalya’yı kültür ve sanat şehri yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  Antalyalı sanatseverleri ve yerli yabancı turistleri birbirinden önemli festivallerle buluşturmaya devam ediyor. 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, halkla iç içe interaktif sokak etkinlikleri ve 7’den 70’e her kesimin ilgisini çekecek bir programla Aralık ayına renk katacak.

Sosyal medyada piyano videoları 1 milyondan fazla takipçisi olan, klasik müziği halk için ulaşılabilir kılma amacıyla yola çıkan ve konserlerinin biletleri birkaç saat içinde tükenen genç neslin yetenekli piyanisti Aurelien Froissart, 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali şehir etkinlikleri kapsamında müzikseverlerle buluşacak. 

ANTALYA’DA İLK KEZ

Piyanist Aurelien Froissart’ın şehrin iki noktasında halkla buluşacağı etkinlikler, interaktif olarak düzenlenecek ve dünyaca ünlü piyanistle birlikte şarkı söylemek, enstrüman çalmak ve onunla sahneyi paylaşarak sosyal medya videoları üretmek isteyen tüm piyano tutkunlarına açık olacak. 2 Aralık Cumartesi günü Saat Kulesi önünde, 3 Aralık Pazar günü, Cam Piramit’te Antalya’da ilk kez gerçekleştirilecek bu muhteşem buluşmalar saat 13.00’te başlayacak.

TÜM DÜNYANIN GÖZDESİ

1995 yılında Paris’te doğan Aurélien Froissart, piyano çalmaya 12 yaşında başladı. 2018 yılında Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris’ten yüksek onur derecesiyle mezun oldu. M. Béroff ve F. Boffard gibi dünyaca ünlü isimler ile çalıştı. 2009 yılından bu yana genç piyanistler için düzenlenen 11 ulusal ve uluslararası yarışmada ödül kazandı. 2015 yılında hem “Vulaines-sur-Seine” Uluslararası yarışmasında hem de Paris’teki “Concours Maison du Japon” yarışmasında 1’incilik ödülü ve Belçika’daki “Primavera Pianistica” uluslararası yarışmasında ikincilik ödülü aldı.

2018’de İtalya’da “Premio Pianistico Internazionale Napolinova” yarışmasında birincilik ödülü alan Aurelien Froissart, Türkiye’de ilk kez müzikseverlerle buluşacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir