Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 32 Yıl Sonra İstanbul’da Gerçekleşen Şair Buluşması

32 Yıl Sonra İstanbul’da Gerçekleşen Şair Buluşması

admin admin -

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilkini 1991 yılında düzenlendiği şiir birlikteliğini, 32 yılın ardından yeniden gerçekleştirecek. İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında ülkemiz dışında 8 farklı ülkeden şairleri ağırlayacak. 7-10 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu’nun simge mekanlarından Metrohan’da düzenlenecek etkinliğe, Türkiye’nin dışında ABD, Hindistan, İran, İspanya, İtalya, Lübnan ve Yunanistan’dan şairler katılacak. Şair buluşmasının biletleri İstanbul Senin uygulaması üzerinden ücretsiz olarak alınabilecek.

DİZELER METROHAN’DAN İSTANBUL’A YAYILACAK

Cumhuriyetin yeni yaşı, farklı dillerden ve kuşaklardan şairler; Abdo Wazen, Adnan Özer, Ahmet Bozkurt, Ahmet Telli, Ataol Behramoğlu, Baki Ayhan T., Betül Dünder, Carolyn Forché, Cevat Çapan, Deniz Durukan, Enis Batur, Gonca Özmen, Gökçenur Ç., Gülce Başer, Gülseli İnal, Haydar Ergülen, Hayriye Ünal, Hemant Divate, Hilmi Yavuz, Lale Müldür, Mehmet Özkan Şüküran, Milo de Angelis, Murathan Mungan, Nilay Özer, Orhan Alkaya, Ömer Erdem, Pelin Özer, Phoebe Giannisi, Rosa Jamali, Seyyidhan Kömürcü, Tuğrul Tanyol, Vural Bahadır Bayrıl, Yolanda Castaño ile yeniden coşkuyla kutlanacak. “Poesium İstanbul 2. Uluslararası Şiir Forumu”, 10 Aralık Pazar günü saat 20.30’da Metrohan’da gerçekleşecek Mehmet Güreli konseriyle sona erecek.

SİMULTANE TERCÜME YAPILACAK

Dört gün boyunca sürecek “Poesium İstanbul 2. Uluslararası Şiir Forumu”nda “Dünya Yoldayken Şiir Nereye”, “Cumhuriyetin 100 Yıllık Şiiri”, “2000 Sonrası Şiir, Fanzin, Yapay Zekâ, Şiirin Geleceği”, “Şiirde Feminist Dalga” ve “Şiirde Yeni Olanaklar” konularında oturumlar, şair söyleşileri ve şiir okumaları gerçekleşecek. Şiir ve şiirin dahil olduğu her şeyin konuşulacağı, tartışılacağı ve değerlendirileceği “Poesium İstanbul 2. Uluslararası Şiir Forumu”nun her oturumunda İngilizce-Türkçe, ilgili oturumlarında da İtalyanca simultane tercüme yapılacak.

POESIUM HAKKINDA

Uluslararası bir şiir forumu olan “poesium”, çeşitli ülkelerden farklı dil ve kuşaklardan önde gelen şairlerle Türkiye’nin önemli şairlerini buluşturan, şiir ve şiirin dahil olduğu her şeyin konuşulduğu, tartışıldığı, değerlendirildiği bir platform.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir