Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 81 ilde ″100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla″ fotoğraf sergisi açıldı

81 ilde ″100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla″ fotoğraf sergisi açıldı

admin admin -

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan Cumhuriyeti’n 100. yılı farklı etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı bir fotoğraf sergisi düzenleniyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair çok sayıda siyah beyaz fotoğraf arşivlerdeki yerini aldı. Genç cumhuriyetin köy köy gezip tedavi yapan doktorları, fedakarca çalışan hemşireleri ve canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının imkansızlıklar içerisindeki mücadelelerine dair çok sayıda fotoğraf karesi bulunuyor.

Binalar, teknolojiler, imkanlar değişse de sağlık çalışanlarının aşk ve heyecanı hiç değişmedi. Buradan ilhamla Cumhuriyetin ilk yıllarında hizmet veren sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmetlerine ait fotoğraflar günümüze uyarlandı.

Söz konusu fotoğraf sergisi 81 il ve 16 şehir hastanesinde açıldı. Fotoğraflar, şehir meydanı, AVM, metro istasyonu, tren garı, sergi salonu veya kültür merkezi gibi şehrin sembolik noktalarında sergileniyor. 81 ilde eş zamanlı olarak sergi açılışı yapılan fotoğraflar, 3 Kasım’a kadar halkın ziyaretine açık olacak.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir