Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Adana, Zeydan Karalar ile Daha Yaşanabilir Bir Şehir Vizyonuna Kavuşuyor

Adana, Zeydan Karalar ile Daha Yaşanabilir Bir Şehir Vizyonuna Kavuşuyor

admin admin -

Hafta sonu Aladağ ilçesinde çok sayıda köy ve mahalleyi ziyaret eden, incelemelerde bulunan, halkın sorunlarını dinleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, cumartesi günü, ilçede yüksek öğrenime önemli katkı sağlayan öğrenci misafirhanesinin açılışını yapmasının ardından, pazar günü de Aladağ Mansurlu Mahallesi Eseler Mevkisi’nde inşa edilen Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Zeydan Karalar, Dölekli Köyü’nde Adana Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nun açılışını da aynı gün yaptı. Gerdibi Köyü’nde ise daha önce hizmete giren üç köprünün açılışını yapan Başkan Zeydan Karalar, gittiği her köyde ve katıldığı her açılışta; Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 kahraman askerimiz için rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

 

Halk sağlığı ve turizm adına çok önemli bir ihtiyaç olan ve Başkan Zeydan Karalar’ın göreve başlamasının ardından yapılan arıtmalara Aladağ’da bir yenisi eklendi. Karataş ve Saimbeyli ilçelerinde faaliyete geçen atık su arıtma tesislerinden sonra Aladağ Atık Su Arıtma Tesisi, Mansurlu Mahallesi Eseler Mevkisi’nde faaliyete geçti.

 

ARITMA İHTİYACI BAŞKAN ZEYDAN KARALAR’LA BİRLİKTE ÇÖZÜLÜYOR

Aladağ Atık su Arıtma Tesisi’nin açılışını Aladağlılarla birlikte yapan Başkan Zeydan Karalar, Aladağ’ın hemen her noktasına hizmet götürüldüğünü ve altyapı, yol, köprü, su, arıtma tesisi ihtiyaçlarının karşılanmasının gururunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Arıtmalar insanlarımızın sağlığı için çok önemli. Halkımızın sağlıklı su içmesini sağlıyoruz. Güzel ve büyük işler yapıyoruz. Daha büyük işler yapmaya kararlı bir yönetimiz. Geçmişte yapılmayan bu işleri halkımızla buluşturmak bana nasip oluyor.”

ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER BORÇLANMADAN YAPILABİLİR HALE GELDİ

5 yeni bulvar, yenilenen 197 cadde, 3 dev alt geçit, 111 otobüs alımı, 300 iş makinesi alımı, 2 milyon 700 bin tonu aşkın asfalt dökümü gibi çok önemli hizmetleri borçlanmadan yapmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Borcun işi önlediği, kaos yarattığı durumu tersine çevirmek için çok çalıştık. Birçok kalemde, daha fazla iş yapılmasına rağmen tasarruf sağladık. Adana artık ülke genelinde sorunlarıyla değil, güzellikleriyle anılan bir şehir haline geldi.”

DÖLEKLİ’YE ÇOK AMAÇLI SALON

Dölekli’de Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan çok amaçlı salonun açılışını da muhtarlar, bürokratlar ve halkla birlikte yapan Başkan Zeydan Karalar, bölgeye yapılan önemli ve çok sayıda hizmetle ilgili bilgi verdi. Başkan Zeydan Karalar, “Pandemiye ve depreme rağmen mali sıkıntıları geride bıraktık. Güçlendik ve mali sıkıntımız kalmadı. Bir sonraki dönemde, yaptığımız işleri katlayacağız. 2 günde 20 köyde halkımızla buluştuk. ‘Biz istedik, siz yapmadınız’ diyen yok. Halkımız bizden memnun” dedi.

YEDİNCİ KÖPRÜ DE YAPILACAK

Gerdibi Köyü’nde de halk buluşan ve açılan köprüler hakkında bilgi veren Başkan Zeydan Karalar, bölgeye toplamda 6 köprü yapıldığını, 7’incisinin sonraki dönemde halkın hizmetine gireceğini açıkladı.

 

Başkan Zeydan Karalar 24 Aralık Pazar günü Aladağ’da Meydan Yaylası, Başpınar, Aladağ Merkez, Mansurlu, Yetimli, Dölekli, Kökez (Soğukoluk), Gerdibi, Büyük Sofulu, Kıcak ve Posyağbasan mahalle ve köylerinde halkla buluştu, ziyaretlerde bulundu. Köy ziyaretlerinin tamamında halka hitap edilmeden önce, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir