Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ali Kamil Soyuak Kimdir?

Ali Kamil Soyuak Kimdir?

admin admin -

Ali Kamil Soyuak, 1973 İzmir doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Aydın İli Nazilli İlçesinde tamamlayan isim Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak iş hayatına atılmıştır. Uzun yıllar Çanakkale İli, Gelibolu İlçesi, Evreşe Beldesi’nde doktorluk yapan Ali Kamil Soyuak siyaset alanında da faaliyet göstermiş ve 2009 ve 2014 yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. 

Evli ve üç çocuk babası olan Ali Kamil Soyuak, üç dönemdir başkanlığını yürüttüğü Evreşe’de alt yapı ve üst yapı olmak üzere bir çok alanda işlere imza atarak bölgenin sosyal ve kültürel anlamda iyi yöne gitmesine imkan sağlamış ve görevini hakkı ile yapmıştır. Bunlardan en önemlileri ise Başkanlık Binası Konuk Evi, Kültür Sanat Binası gibi bir çok yeniliktir. Bununla da yetinmeyen Başkan Soyuak vatandaşlarına su ve Wi-Fi ücretsiz verip,belediyenin kendi imkanları ile açmış olduğu steak hause restaurantından kıymanın kilosunu piyasanın çok altından vererek bir ilke imza atmıştır. Özel günlerde yaptığı işler ise onun en değer verdiği şeylerden biridir. 

Evreşe halkının sevgisini kazanan Ali Kamil Soyuak, Evreşe Sağlık Ocağı’nda 10 yıl doktorluk yapmış bu konuda onların en yetkilisi olmuş. Öyle ki Evreşeliler de ondan vazgeçmedi. Sağlık Ocağı’nda iki doktor görev yapmasına karşın belde sakinlerinin çoğu en ufak rahatsızlıklarında Başkan Soyuak’ın makam odasının yolunu tutmaya devam etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir