Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Alternatif Bank Dünya Engelliler Günü'nde  Atatürk filmini işaret dili çevirisiyle işitme engelliler ile buluşturdu

Alternatif Bank Dünya Engelliler Günü'nde  Atatürk filmini işaret dili çevirisiyle işitme engelliler ile buluşturdu

admin admin -

Alternatif Bank Dünya Engelliler Günü’nde 

Atatürk filmini işaret dili çevirisiyle işitme engelliler ile buluşturdu

 

Herkes için hak temelli ve erişilebilir bir bankacılık deneyimi oluşturmak amacıyla Engelsiz Bankacılık çalışmalarına devam eden Alternatif Bank, hayatın her alanında daha kapsayıcı, erişilebilir ve engelsiz bir dünya için toplumsal bilincin ve farkındalığın güçlenmesine katkı sağlayan projelere imza atıyor. Kendi sektöründe ve toplumda zihniyet değişimine öncülük etme misyonuyla hareket eden Alternatif Bank 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle erişilebilirliğin ne derece değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmak amacıyla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan Atatürk 1881 – 1919 filmini, işaret diline çevrilmiş formatıyla işitme engellilerin beğenisine sundu. 

 

Banka, CGV Mars Cinema Group iş birliğiyle 3 Aralık’ta, engelli sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla davet edilen işitme engelliler ile ailelerini Paribu Cineverse Kanyon’da ağırladı. Kültür sanat alanında ve Türk sinema sektöründe de örnek teşkil edecek etkinlikte, büyük bir ilgiyle takip edilen Atatürk 1881 – 1919 filmi, Türk işaret diline çevirili formatıyla işitme engellilerin beğenisine sunuldu. 

 

Alternatif Bank Marka, İletişim ve Sürdürülebilirlik Müdürü Levent Ulusoy, “Alternatif Bank olarak hizmetlerimizi herkesin erişebileceği şekilde tasarlamanın ve sunmanın önemine inanarak 5 yıl önce başladığımız Engelsiz Bankacılık çalışmalarımızı, ‘hak temelli’ bir yaklaşımla sürdürüyor ve sektörümüzde bir zihniyet değişimine öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bu yaklaşım, zaman içinde ürün ve hizmetlerimizi dönüştürmenin ötesine geçerek Bankamızın temel bir değeri ve kurum kültürümüzün önemli bir bileşeni haline geldi. Bizim için ‘yılda bir gün farkındalık yaratmak’tan çok daha öte bir anlam taşıyan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Alternatif Bank olarak sahiplendiğimiz önemli bir gün. Biz de bu günün değerinden hareketle, erişilebilirlik alanında çok kıymetli bir mesaj verdiğine inandığımız önemli bir projeye destek verdik. CGV Mars Cinema Group iş birliğinde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan ve ülke genelinde büyük ilgi gören Atatürk 1881 – 1919 filmini işaret dili çevirisiyle özel bir gösterimde işitme engelli bireylerle buluşturduk. ‘Kültürel yaşama ve sanata erişim bir insan hakkıdır’ bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz bu projenin, sadece sektörümüz açısından değil, tüm büyük kurumlar için erişilebilirliğe katkı sağlama noktasında farkındalık yaratan bir çağrı niteliğinde olduğuna inanıyoruz. ‘Engelleri kaldırmak tek Alternatifimiz’ diyerek çalışmaya, daha erişilebilir daha kapsayıcı bir hayata katkı sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir