Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Altın büyüme verisinden destek buldu

Altın büyüme verisinden destek buldu

admin admin -

Altın dünkü satıcılı başladığı seansı artıya çevirmeye başararak iki günün ardından artıya dönmüş oldu. 2030 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans içindeki satış baskısıyla 2024 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son bir haftanın en düşük seviyesini kaydetti. Seans sonuna doğru ABD’den gelen büyüme verisindeki beklentilerin altındaki görünümü altının toparlanmasına yetti. ABD ekonomisi son çeyrekte yüzde 3,2 büyüyerek beklentileri karşılayamamış oldu. Kapanışa doğru 2034 dolar/ons seviyesine kadar uzanmayı başaran sarı maden, yüzde 0,2 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de dünkü seansta altınla benzer seans başlangıcı yaparak, 22,28 dolar/onsla iki haftanın en düşük seviyesine kadar çekildiği bir günü yaşadı. Seans sonuna doğru toparlanma yaşayan beyaz maden, 22,46 dolar/onstan seansı başladığı seviyeden tamamlamış oldu.

Platin dünkü seansta kırmızıda bir kapanış yaparak, altın ve gümüşten ayrışmış oldu. 891 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 880 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,2 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum seansın en çok değer kaybı yaşayan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, son iki haftanın en düşük seviyesini kaydetti. 937 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 925 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 1,3 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir