Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Altun: “İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 64 medya mensubunu katletti”

Altun: “İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 64 medya mensubunu katletti”

admin admin -

Altun’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün dünyamız büyük bir kırılmanın eşiğinde. Bildiğimiz dünyanın sonuna geldik. Modern dünya sistemi tarihsel bir sistem olarak ölümcül bir krize girmiştir ve varlığını 50 yıl daha sürdürmesi pek muhtemel değildir.

Yaşadığımız çağ, savaşlar, çatışmalar, insani trajediler, küresel terör tehditleri, nükleer riskler, gıda, sağlık ve enerji krizleri gibi birçok meydan okumayla, belirsizlikle kuşatılmış durumda. Pandemi sürecinde bütün dünya olarak büyük bir küresel yönetişim krizi yaşadık. Pandemi sonrasındaysa ondan da büyük bir küresel üretim kriziyle karşı karşıya kaldık. Devletler, hükümetler pandeminin derinleştirdiği küresel enflasyona çözüm üretmeye çalışırken hep birlikte küresel ekonomik iş birliği kanallarının ne kadar zayıf, ne kadar etsizi olduğunu müşahede etti.

47 gündür Gazze’de yaşananlar, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik vicdandan ve izandan yoksun saldırıları, karşımıza uluslararası sistemin krizini tescilleyen çok acı bir tablo koydu.

Hibrit tehditler günümüz dünyasında rekabetin, mücadelenin ve savaşın yeni yöntemleri olarak öne çıkmaktadır. Hibrit tehditler dediğimizde vesayet savaşlarından, siyasal manipülasyonlardan, ekonomik baskı unsurlarından, düzensiz göçlerden, uluslararası hukuk manipülasyonlarından, terörizmden, siber saldırılardan, enformasyon yarışlarından ve dezenformasyon savaşlarından bahsediyoruz.

Hiç kuşkusuz iletişimcilerin cevheri enformasyondur. Ne var ki enformasyon, bugünün kayıp değerlerinden birine dönüşmüştür.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 64 medya mensubunu katletti. İsrail bu süreçte faşist bir propaganda yönetimi uygulayarak gazeteciler, sağlık çalışanları, kadınlar ve çocukların yanında esasında hakikati de katletti, katlediyor."

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir