Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Anadolu Motor'dan Türkiye'de Bir İlk Daha

Anadolu Motor'dan Türkiye'de Bir İlk Daha

admin admin -

Anadolu Motor, çevreyi korumak ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla sürdürülebilirlik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. 

Anadolu Motor AR-GE Merkezi’nin üç yıl süren çalışmalarının sonucunda Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorları, Avrupa standardı olan Stage 5’e uyumlu hale getiren şirket, sertifikalandırma çalışmalarını da tamamladı. Böylece Türkiye’de dizel motorlarda Stage 5 sertifikasına sahip ilk şirket olan Anadolu Motor, Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorlarda yakıt sarfiyatını iyileştirirken; zehirli gazları, kirletici maddeleri ve CO2 emisyonlarını ise 8 kata kadar azaltıyor.

 

Anadolu Grubu’nun otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren şirketlerinden Anadolu Motor, 50 yılı aşkın motor üretim ve pazarlama tecrübesiyle sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.                 

Dünyada Stage 5 sertifikasına sahip ilk 5 şirket arasında yerini aldı 

Anadolu Motor AR-GE Merkezi’nin üç yıl süren çalışmalarının sonucunda dizel motorların yanma sonrası ürettiği emisyonlar azaltılarak, Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorlar, Avrupa standardı olan Stage 5’e uyumlu hale getirdi. 

Türkiye’de tek silindirli dizel motorlarda ilk ve tek üretici konumunda olan Anadolu Motor, Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorlardaStage 5 sertifikasyon sürecini de tamamlayarak, dünyada Stage 5 sertifikasına sahip ilk 5 şirket arasında yerini aldı.  

‘Türkiye’nin Yerli ve Milli FAZ 5 (Stage 5) Onayı Belge Töreni’nde Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorun Stage 5 belgesi,  Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin tarafından Anadolu Motor Genel Müdürü Yutkun TOK’a takdim edildi. Törenin ardından TSE yetkilileri ile 17025 Akredite Laboratuar Sertifikası’nın alınması süreciyle ilgili görüşmeler yapıldı. Sektörden gelen talep üzerine belge alındıktan sonra akredite test laboratuarının sektöre de hizmet vermesi planlanıyor. 

Dünya çapındaki tüm motorlar için STAGE 5 sertifikasyon çalışmalarının gerçekleştirilebileceği bir test tesisine sahip olan Anadolu Motor; TÜV Avusturya, TÜV Rheinland Lüksemburg ve Luxcontrol gibi dünya çapında ki akredite kuruluşlarla da ortak çalışmalar yürütüyor. Şirket ayrıca tüm motor gruplarında bu belgeyi almak için çalışmalarına devam ediyor. 

“Türkiye’de bir ilke daha imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz”

Anadolu Motor Genel Müdürü Yutkun Tok, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Anadolu Motor olarak, kurulduğumuz günden bu yana hayata geçirdiğimiz AR-GE projelerinin tamamında çevre odaklı bir kurumsal yaklaşım benimsedik. AR-GE merkezimizin; çevreyi, geleceğimizi ve insan sağlığını korumayı hedefleyerek geliştirdiği yeni nesil Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorlarla da sürdürülebilirlik yolunda önemli bir adım daha atmış olduk. AR-GE mühendislerimizin kabiliyeti ve gücü ile Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorlarda, Stage 5 sertifikasyon sürecini tamamlayarak, Türkiye’de bir ilke daha imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu mühendislik çalışması ile aynı zamanda dünyada Stage 5 sertifikasına sahip ilk 5 şirket arasında yer almayı da başardık. 

Zehirli gazları 8 kata kadar azaltıyor 

Avrupa standartlarında geliştirdiğimiz Stage 5 uyumlu Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motorlar ile; yakıt tasarrufunu yüzde 10 artırırken, zehirli gazları, kirletici maddeleri ve CO2 emisyonlarını ise 8 kata kadar azaltıyoruz. Böylece; alerjik reaksiyonlara ve akciğer hastalıklarına neden olan NOx gazlarının, motivasyon düşüklüğü ve mental sağlık sorunlarına yol açan karbon monoksit ( CO ) gazlarının, kansere neden olan partikül madde ( PM ) konsantrasyonlarının ve stres bozukluğuna yol açan THC kirleticilerinin doğaya salınımını azaltarak, sağlıklı çevre koşulları sunuyoruz.

Dizel motorun yağ buharını da azaltacak olan yeni teknolojinin kullanıcılarına uzun yıllar yüksek verim sunmasını hedefliyoruz.   

Performans sürekliliği sağlıyor 

Çapa makinelerinden motopomplara kadar farklı birçok alanda kullanılan Antor 2AD 510 tek silindirli dizel motor ile iş ortaklarımızın karbon ayak izini düşürmenin yanı sıra mükemmel işlevsellik ve performans sürekliliği de sağlıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Anadolu Motor hakkında

Anadolu Grubu’nun otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren şirketi Anadolu Motor, 50 yılı aşkın motor üretim ve pazarlama tecrübesiyle dünyanın önde gelen motor üreticileri arasında yer alıyor. Kendi markası “ANTOR”la motor üretimi yapan Anadolu Motor, Türkiye’de tek silindirli dizel motorlarda ilk ve tek üretici olma unvanını taşıyor.

2023 ylının ilk çeyreğinde Antor 3 LD 510 tek silindirli dizel motorları, Avrupa standardı olan Stage 5’e uyumlu hale getiren Anadolu Motor, dünyada Stage 5 sertifikasına sahip ilk 5 şirket arasında yer alıyor. 

Anadolu Motor, üretimini yaptığı ANTOR markalı motorların yanı sıra üretim ve ithalatını gerçekleştirdiği ANTRAC markalı; çapa makinesi, motopomp, benzinli ve dizel motorlu jeneratör ürün grubuyla da müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor.

Honda Güç Ürünleri’nin ve Honda Marine dıştan takma deniz motorlarının distribütörü olan Anadolu Motor, 2022 yılının son çeyreğinde İsveç merkezli OXE Marine firmasıyla da OXE dizel motorlar için distribütörlük anlaşması imzalamıştır. 

Anadolu Motor, 55 bin ünite üretim kapasitesine sahip olan Gebze fabrikasında ürettiği Antor motorları ve Antrac markalı; çapa makineleri, motopompları, benzinli ve dizel motorlu jeneratörleri, bugün 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

İleri teknoloji çözümleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Anadolu Motor, Türkiye’nin 81 ilinde 200 bayi ve 400 anlaşmalı servis ile hizmet veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir