Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Bağımlılıkla Mücadele Paneli’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Bağımlılıkla Mücadele Paneli’

admin admin -

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde; bağımlılığın nedenleri, etkileri, mücadele ve tedavi yöntemleri ele alınırken toplumsal bilinç oluşturmanın da önemine odaklanıldı.

Panele; Ankara Vali Yardımcısı Osman Akbaş, ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, ABB bürokratları ve daire başkanları, Yeşilay Ankara Şube Başkanı Sevilay Aslan, Prof. Dr. Zehra Arıkan, Prof. Dr. Kültegin Ögel, üniversite grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Ankara davranışsal bağımlılıkta en yüksek orana sahip illerden biridir”

Prof. Dr. Zehra Arıkan ve Prof. Dr. Kültegin Ögel’in konuşmacı olduğu panelin açılış konuşmasını ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı.

Konu ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarına da değinen Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın yayınladığı 2023 Türkiye Uyuşturucu Raporuna göre madde kullanımı, madde kullanımına bağlı ölüm ve narkotik suçların sayısı önceki yıllara oranla artış göstermektedir. Üsküdar Üniversitesi’nin 81 ilde 24 bin 494 kişi ile yüz yüze yaptığı araştırma sonucunda Ankara ili davranışsal bağımlılıkta en yüksek orana sahip illerden biridir.”

 “Bağımlılıkla mücadele farkındalık eğitimleri vermeye başladık” 

Başkan Yavaş, bağımlılıkla mücadele konusunda hayata geçirdikleri projeleri ise şu sözlerle anlattı:

“Büyükşehir Belediyemize ait Aile Yaşam Merkezlerimizde Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimleri vermeye başladık. Vatandaşlarımızın bu eğitimlere olan yoğun ilgisi bizleri memnun etmektedir. Bu çalışmaları yürütmek üzere hekim, psikolog, sosyal çalışmacı, sağlık personeli ve sosyologlardan oluşan 25 kişilik bir ekip kurduk. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte ASKİ Genel Müdürlüğümüze ait arıtma tesislerinden numune alarak madde bağımlılığı ile ilgili testler yapılmaktadır.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir