Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Aras Bulut İynemli Kimdir?

Aras Bulut İynemli Kimdir?

admin admin -

 

Bu tarz bilgi içerikleri için MagazinHaberleri.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın. Magazin Haberleri sitesi, sizler için sitesinde birçok ünlü hakkında bilgileri paylaşmakta ve ünlüler hakkında doğru bilgiye ulaşmanızı sağlamaktadır.

 

Aras Bulut İynemli, Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Türkiye’nin en yetenekli ve en çok kazanan oyuncularından biri olarak kabul edilen İynemli, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Muhteşem Yüzyıl, İçerde, Çukur ve 7. Koğuştaki Mucize gibi yapımlarda gösterdiği performanslarla tanınmaktadır.

 

İynemli, 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Yeşim adında ablası ve Orcun adında bir abisi vardır. Abisi tiyatrocu, ablası da ses sanatçısıdır. Babasının adı Cengiz, annesinin adı Sevtap’dır. Akrabaları arasında oyuncu olanlar Miray Daner (kuzeni), Cengiz Daner (amcası) ve İlhan Daner (büyük amcası)dır.

 

İynemli, eğitim hayatına Beşiktaş Anadolu Lisesinde başlamış ve buradan mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde Uçak Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. Üniversite giriş sınavı ÖSS’de Türkiye genelinde ilk 100’e girmeyi başarmıştır.

 

İynemli, oyunculuk hayatına 2009 yılında Arka Sokaklar dizisinde konuk oyuncu olarak başlamıştır. 2010 yılında ise Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Mete Akarsu karakterini canlandırmıştır. Bu dizi uluslararası başarı elde etmiş ve böylelikle İynemli de birçok ödül kazanmıştır. Bu dizide ayrıca müzisyen olarak da görev almış ve bazı şarkıları coverlamış ve bestelemiştir.

 

2013 yılında Azerbaycan-Türkiye ortak yapımı olan Mahmut ile Meryem filminde başrol oynamıştır. Bu film Elçin Efendiyev’in bir romanından uyarlanmıştır Aynı yıl Çağan Irmak’ın yönettiği Tamam mıyız? filminde engelli bir çocuğu canlandırmış ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştır. Muhteşem Yüzyıl dizisinde ise Şehzade Bayezid karakterine hayat vermiştir.

 

2015 yılında Acun Medya’nın yapımcılığını üstlendiği Maral: En Güzel Hikayem dizisinde Hazal Kaya ile birlikte başrol oynamıştır. Bu dizi TV8’in ilk iç yapımlar dizisidir.

2016-2017 yılları arasında Show TV’de yayınlanan İçerde dizisinde Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolü paylaşmıştır.

 

2017-2021 yılları arasında Çukur dizisinde Yamaç Koçovalı adlı başrol karakteri canlandırmıştır. Bu dizi Türkiye’de büyük ilgi görmüş ve reyting rekorları kırmıştır.

2019 yılında ise 7. Koğuştaki Mucize adlı sinema filminde Memo karakteri olarak yer almıştır. Bu film Türkiye’de kısa sürede izlenme rekorları kıran bir film olmuştur.

 

Netflix’te yayınlandığında ise Fransa ve Latin Amerika’da da büyük beğeni toplamıştır. Brezilyalı futbolcu Neymar da bu filmi izledikten sonra İnstagram hikayesinde ağladığını söylemiştir.

İynemli, oyunculuk kariyerinin yanı sıra birçok reklam filminde de yer almış ve pek çok markanın yüzü olmuştur.

 

İynemli, 2023 yılında Disney+ için çekilecek olan Atatürk dizisinde Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıracaktır. Bu dizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu anlatacaktır.

Aras Bulut İynemli, 1.80 metre boyunda, 70 kilo ve burcu başak burcudur. Futbolu çok sevmekle birlikte ve Beşiktaş taraftarıdır.

 

Aras Bulut İynemli hangi karakterleri canlandırmıştır?

Aras Bulut İynemli, şimdiye kadar birçok farklı karakteri canlandırmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Mete Akarsu

1960’lı yıllarda yaşayan, müzik tutkusu olan, ailesiyle sorunlar yaşayan bir gençtir. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde bu karakteri canlandırmıştır.

Şehzade Bayezid

Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu, tahtın varisi, cesur ve adaletli bir prenstir. Muhteşem Yüzyıl dizisinde bu karakteri canlandırmıştır.

Mert Karadağ/Umut Yılmaz

Polis akademisinden mezun olan, kardeşi Sarp’ın öldüğünü sanan, aslında Sarp’ın çocukluk arkadaşı olan, mafya babası Celal’in yanında çalışan bir gencidir. İçerde dizisinde bu karakteri canlandırmıştır.

Yamaç Koçovalı

Çukur mahallesinin en güçlü ailesi Koçovalıların en küçük oğlu, Vartolu ile evlenen Sena’nın eşi, İdris’in torunu, Selim’in babasıdır. Çukur dizisinde bu karakteri canlandırmıştır.

Memo

Zihinsel engelli bir baba, Ova adında küçük bir kızın babasıdır. Yanlışlıkla bir çocuğun ölümüne sebep olur ve idam cezasına çarptırılır. 7. Koğuştaki Mucize filminde bu karakteri canlandırmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı, Kurtuluş Savaşı’nın lideri, asker, devlet adamı, reformist ve dünya lideridir. Atatürk dizisinde bu karakteri canlandıracaktır.

 

MagazinHaberleri.com, son dakika magazin haberleri, en son magazin haberleri, magazin haber ve daha fazlasını sizler için sunmaktadır. Sitemizi takip ederek, ünlüler ve hayatları hakkında en güncel ve en duygusal bilgileri kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir