Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Back To The 80's Pop Art Resim Sergisi

Back To The 80's Pop Art Resim Sergisi

admin admin -

Y. İç Mimar Ömer Atakan’ın 2. kişisel sergisi “Back To the 80’s Audiovisual Pop Art Exhibition” 23 Eylül Cumartesi günü Kalebodur’un destekçisi olduğu Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Goba Sanat Galerisi’nde açılışını yapacak. Ekim ayı sonuna kadar sanatseverlerin gezebileceği sergi, 80’li yılların sinema, müzik ve spor alanındaki popüler kültürüne görsel ve işitsel bir yolculuk yapmamızı sağlıyor. 

Sanatçının 70×50 cm. 200 gr. Schoeller kağıt üzerine kurşun kalem, çini mürekkebi, marker, pastel ve akrilik kullanarak ortaya çıkarttığı, grafik anlatım, çizgi roman ve popüler kültürün sanatsal buluşması olarak tanımlanabilecek bu eserler, hem 1950’lerin sonlarında ortaya çıkan Pop Art sanat akımına hem de 90’lı yıllar öncesi bilgisayar kullanılmadığı zamanlarda illüstrasyon sanatı ile yapılan sinema afişlerine de bir gönderme aslında. 

Faber-Castell’in katkılarıyla gerçekleşecek olan sergide, Star Wars, Top Gun, Rocky, Back To The Future gibi 80’li yılların ikonik filmleri ve Depeche Mode, Duran Duran, Wham!, Pet Shop Boys gibi gene o senelere damga vuran müzik gruplarının sanatçının yarattığı kompozisyonlar içinde yer aldığı eserleri izleyenler de görsel ve işitsel anlamda 80’li yıllarda bir zaman yolculuğuna çıkacaklar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir