Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bakan Ersoy’un Katılımıyla Sümela Kültür Yolu Festivali Başladı

Bakan Ersoy’un Katılımıyla Sümela Kültür Yolu Festivali Başladı

admin admin -

19-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sümela Kültür Yolu Festivali’nin açılış programı için Trabzon’u teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sabah saatlerinde Boztepe Seyir Terası’nda festivalle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin mekan, teknik altyapı, techizat ve reklam tanıtım desteği verdiği festivalle ilgili konuşan Bakan Ersoy’a basın toplantısı sırasında; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu eşlik etti. 

ÖNEM VERDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA GELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültür yolu etkinliklerinin başta Türkiye olmak üzere yurt dışında da tanıtım ve markalaşma konusunda çok ciddi sonuçlar getirdiğini belirterek “O yüzden Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak çok önem verdiğimiz projelerin başında geliyor. İnşallah bundan sonra da her yıl 5 şehir ilave ederek kültür yolu festivallerini yaygınlaştıracağız. 5 Ağustos’ta Nevşehir balon ve Kapadokya kültür yolu festivali ile başlamıştık. Katılım çok iyi olmuştu. 100 günlük bir seri olacak. 12 Kasım’a kadar devam edecek. Toplamda 11 şehir var. Serinin ikinci ayağına bugün Trabzon Sümela Kültür Yolu Festivali ve Erzurum Kültür Yolu Festivalleri ile devam ediyoruz” dedi.

 

GELENEKSEL HALE GELECEK

Etkinliklerin yapıldığı şehirlerin artık düzenli olarak kültür yolu festivali kapsamına alındığını dile getiren Bakan Ersoy, “Biz kültür yolu festivallerinin tarihlerini kesinleştirmek için belediye başkanlarımızla, vekillerimizle görüşmeler yapıyoruz. Artık tarihleri netleştirip her yıl aynı tarihte Trabzon’da kültür yolu festivalleri yapılacak hale gelecek. Hem kültür, sanata vatandaşlarımızın kolay ve etkili erişimini sağlamış oluyoruz hem de şehirlerimizin başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada bilinirliğini ve markalaşmasını sağlamış oluyoruz. Başta Trabzon olmak üzere festivallerimizin şehirlerimize hayırlı olmasını, eğlenceli keyifli bir kültür yolu festivali geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

BOZTEPE SEYİR TERASINI İNCELEDİ

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra Vali Yıldırım, Başkan Zorluoğlu ve beraberindeki heyetle Boztepe Seyir Terası ve yürüyüş yolunu gezerek incelemelerde bulundu.

BAKAN ERSOY VE EŞİ TARÇINLI HAMSİ YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra Kızlar Manastırı’nda açılan ‘Amberin Sırları/Letonya Büyükelçiliği Fotoğraf Sergisi’ni ziyaret etti. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen Bir Hayalin İnşası Dijital Enstalasyon Programına katılan Bakan Ersoy, ardından Ganita’da yoğun ilgi gösterilen gastronomi etkinliklerine iştirak etti. Etkinlikte Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan Bingöl, ünlü şefler Doğa Çifçi ve Aydın Demir, Bakan Ersoy ve eşi Pervin Ersoy ile somon ve tarçınlı hamsi hazırladılar. Ayasofya Camii’ndeki Ebru Sanatı Dijital Deneyim Odası’nı da ziyaret eden Bakan Ersoy, daha sonra Erzurum’a hareket etmek üzere Trabzon’dan ayrıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir