Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bakan Fidan: “Türkiye olarak hibrit tehditlere karşı önlemlerimizi alıyoruz”

Bakan Fidan: “Türkiye olarak hibrit tehditlere karşı önlemlerimizi alıyoruz”

admin admin -

Bakan Fidan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

 “Bazı çalışmalar yapay zekanın otomasyonla birlikte dünya ekonomisine 15 trilyon dolar katkı sağlayabileceğini ifade etmekte veya öngörmekteler. Bu neredeyse Avrupa Birliği’nin toplam ekonomik büyüklüğüne denk bir meblağ. Ancak üreticileri daha yapay zekanın sınırlarını kestiremediklerini itiraf etmekteler. Bunun salgın veya nükleer savaş ölçeğinde bir tehdide dahi dönüşebileceği ifade edilmekte.

Türkiye olarak hibrit tehditlere karşı önlemlerimizi alıyoruz. Güvenlik konseptini bütüncül bir yaklaşımla ele alarak gerekli tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliği milletimizin güçlü iradesi ve desteği sayesinde ülkemiz müthiş bir ilerleme kaydetmiş durumdadır.

Göç yönetimi konusunda söylem ve politikalarıyla en ön safta yer alan bir ülkeyiz. Buna rağmen bazı Batı ülkelerinin düzensiz göçle mücadelede daha fazla çaba harcamamız beklentisi içerisinde olduğunu görmekteyiz.

Bu ülkelere şunu açık bir şekilde sormak istiyorum. Bir terör örgütüne değil de müttefikiniz Türkiye’ye destek verseydiniz, terörle mücadeleye seferber ettiğimiz beşeri, siyasi, ekonomik ve askeri imkanları düzensiz göçle mücadeleye sevk etmemiz daha kolay olmaz mıydı? Müttefiklerimizden ve dostlarımızdan teröre karşı ilkeli bir yaklaşım benimsemelerini, terör örgütleri arasında ayrım yapmamalarını bekliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir