Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Başarılı öğrencilerin kayıtlarını Rektör Prof. Dr. Budak yaptı

Başarılı öğrencilerin kayıtlarını Rektör Prof. Dr. Budak yaptı

admin admin -

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt heyecanı yaşayan çiçeği burnunda Egelileri yalnız bırakmadı. Ege Üniversitesini (EÜ) dereceyle kazanan öğrencilerin kayıtlarını yapan Rektör Prof. Dr. Budak, tam akredite,  öğrenci odaklı, araştırma üniversitesinin 2023-2024 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi, üniversite adaylarının tercih listesinde bu yıl da ilk sırada yer aldı. YKS -2023 yerleştirme sonuçlarına göre Ege Üniversitesi programlarına 10 bin 333 öğrenci yerleşirken bu öğrencilerin yüzde 68.44’ü Ege’yi ilk 5 tercihleri arasına aldı. Ege Üniversitesinin 72’si lisans, 53’ü ön lisans olmak üzere 125 programının 96’sı devlet üniversiteleri sıralamasında en yüksek taban puanla öğrenci alan ilk 5 program arasına girme başarısı gösterdi.

Ege Üniversitesine yerleşen öğrenciler, kayıt için aileleriyle birlikte kampüse gelerek,  EÜ Merkez Kütüphanesi’nde kayıtlarını yaptırmaya başladı. Öğrenciler ve ailelerinin ilk kayıt heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, daha sonra Ege’yi dereceyle kazanan Tıp Fakültesi öğrencisi Metehan Karakoyunlu’nun, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü kazanan Gülşen Buğ’un ve Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim ve Tercümanlık Bölümünü kazanan Karya Yağmur Kaç’ın kayıtlarını yaptı.

 

“Tam akreditasyona sahip öğrenci odaklı araştırma üniversitesi”

Yeni Egelilere öğrenci kimlik kartlarını teslim ederek başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akreditasyona sahip öğrenci odaklı araştırma üniversitemize öncelikle hoş geldiniz. Bugün de Ege Üniversitesinde, üniversite sınavını kazanan öğrencilerimizin kayıt işlemlerini yapıyoruz. Aileler ve öğrenciler heyecanlı çünkü üniversiteye ilk adımlarını atıyorlar. Biz de bu ilk adımlarında yanlarında oluyoruz. Dereceyle giren öğrencilerimize hoş geldiniz dedik. Diğer öğrencilerimize de Ege Üniversitesini tanıtmak amacıyla oryantasyon masaları kurduk. Yeni dönemde yüz yüze eğitimle öğrencilerimize tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitesinde eğitim vermenin gururunu yaşayacağız. Üniversitemizi kazanan bütün öğrencilerimize ‘Ege Üniversitesine hoş geldiniz’ diyorum ve başarılar diliyorum. Hem nitelik hem de nicelik bakımından ülkemizin önde gelen bir üniversitesinin, güzide bir ailenin mensubu oldunuz. Ailemize katılan her bir öğrencimizi tebrik ediyorum. Kampüsümüzdeki bütün akademik birimlerimiz ile birlikte gerek fiziki,   gerekse eğitim ve öğretim, araştırma geliştirme anlamında her türlü hazırlıklarımızı yaptık. Huzurlu, güvenli ve aile sıcaklığında bir kampüs ortamı sizleri bekliyor. Üniversitemizde başarılı, güzel bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

 

  “Ege Üniversitesini kazandığım için çok mutluyum” 

Metehan Karakoyun, “Gaziemir Fen Lisesi’nden mezunum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle kazandım. Ege Üniversitesi İzmir’de çok öne çıkan bir üniversite.  Ege Üniversitesini kazandığım için çok mutluyum. Rektör hocamız tarafından karşılanmak, tebrik edilmek çok güzel bir duygu. Gururluyum” dedi.

 

“İyi ki Ege Üniversitesini kazandım”

Kayra Yağmur Kaç, “Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Ege Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümünü kazandım. Rektörümüz tarafından yüz yüze tebrik edilmek çok güzel, kendimi çok şanslı hissediyorum.  İyi ki Ege Üniversitesini kazandım” diye konuştu.

 

“Sıcak bir karşılama için Rektörümüze çok teşekkür ediyorum”

Gülşen Buğ, “İzmir Anadolu Lisesi ve ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldum.  Kısa bir çalışma hayatım oldu ama yaptığım meslekte kendimi iyi hissetmiyordum o yüzden yeniden sınava girdim ve birincilikle Ege Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü kazandım. Ege Üniversitesini kazandığım için çok mutluyum ve böyle sıcak bir karşılama  için Rektörümüze çok  teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Yüksek puanlı öğrencilerin tercihi yine Ege oldu

Ege Üniversitesini bu yılda başarılı öğrenciler tercih etti. Metehan Karakoyunlu Tıp Fakültesine, Gülşen Buğ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümüne, Aykut Kayğusuz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümüne,  Karya Yağmur Kaç ise Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim ve Tercümanlık Bölümüne en yüksek puanla yerleşti.  Ege Üniversitesinde, yüz yüze kayıtlar 28 Ağustos-01 Eylül tarihleri arasında, elektronik ortam üzerinden kayıtlar ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrenciler için hazırlanan rehber niteliğindeki ‘Öğrencinin El Kitabı’na da web sayfasından ulaşılabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir