Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Başkan Aktaş: “İstihdamda süreci doğru okumalıyız”

Başkan Aktaş: “İstihdamda süreci doğru okumalıyız”

admin admin -

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Garanti BBVA ana sponsorluğunda, Ekonomi Gazetesi ve Burcu Başar İletişim iş birliğinde düzenlenen Bursa İstihdam Zirvesi Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, ilçe belediye başkanları, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İşkur İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, ticaret odaları, sanayi bölgeleri temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı zirvenin panel bölümünde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, istihdamın artmasına yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kadın istihdamından gençlerin kariyer planlamasına, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine burslardan kırsal kalkınmaya kadar pek çok alanda istihdama yönelik projeler hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, teknolojinin geldiği noktayı görerek, ona göre hareket ettiklerinin altını çizdi.

Kadın istihdamı

Kadın istihdamının üzerinde önemle durdukları bir konu başlığı olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, 2005 yılından beri faaliyette olan Bursa sanat ve mesleki eğitim kursları sayesinde, 40’lı 50’li yaşlardan sonra sektör değiştiren, farklı iş alanlarına yönelen ve kendi işini kuran çok sayıda kursiyer olduğunu hatırlattı.

Kadın istihdamına yönelik olarak üreten kadın kooperatiflerine önemli destekler sağladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Biz göreve geldiğimizde 6 tane üreten kadın kooperatifi vardı. Şuan sayı 38’lere çıktı. Onlara e-ticaret, markalaşma ve kooperatifleşme konularında destekler veriyoruz. Makine, ekipman desteklerinin yanında onlar için pazar oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir