Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Başkan Altay: “Kavşağın bahar aylarından önce tamamlanması hedefleniyor″

Başkan Altay: “Kavşağın bahar aylarından önce tamamlanması hedefleniyor″

admin admin -

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı inşaatı devam ediyor.

Köprülü kavşak inşaatında incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karaman Yolu istikametinde Şehir Hastanesi’nin yapılmasıyla birlikte bölgede büyük bir trafik yoğunluğu oluştuğunu, bu yoğunluğu ortadan kaldırmak için Kanal Caddesi üzerinde bir köprülü kavşak inşaatı yaptıklarını söyledi.

266 milyon lira bedelle yürütülen projede şu anda yüzde 40 aşamasına geldiklerini paylaşan Başkan Altay şunları kaydetti:

“İnşallah bahar ayından önce buradaki işlerimizi tamamlamayı arzu ediyoruz. Burada iki önemli iş ortaya çıkacak. Birincisi, Kanal Caddesi’nden gelip şehre doğru giden insanları trafik ışığından arındırmış olacağız. Ama bizim için en önemlisi tramvay hattının adliyede kalan kısmını, öncelikle Şehir Hastanesi’ne kadar gelecek kısmıyla trafikten arındıracak bir sistem oluşturuyoruz. Şehir Hastanesi girişinde yapmış olduğumuz yaya üst geçidiyle birlikte oradaki trafik ışığını kaldırarak Karaman Yolu istikametine kesintisiz hale getireceğiz.”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın yanı sıra; Adana Çevre Yolu Sedirler Köprülü Kavşağı, Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı ve Taşköprü Alt Geçidi’ni de şehre kazandırmak için inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir