Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Bayraklılı öğrencilerin YKS başarısı

Bayraklılı öğrencilerin YKS başarısı

admin admin -

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi, bu yıl da onlarca öğrencinin, hayallerindeki üniversiteleri kazanmasını sağladı. ODTÜ’nün yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara, Gazi ve Hacettepe başta olmak üzere nitelikli üniversitelerde okumaya hak kazanan öğrenciler Bayraklı Belediyesi’ne teşekkür etti. Başkan Serdar Sandal “Eğitim alanında yarattığımız motivasyon ve uyguladığımız modeller farkını göstermeye başladı. Anaokulundan üniversiteye kadar her yıl artan başarılarla evlatlarımızın yanındayız. Tüm öğrencilerimi kutluyorum” dedi.

 

113 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİ

Eğitim alanındaki yatırımları ve öğrencilere destekleriyle örnek olan Bayraklı Belediyesinde, Sosyal Etkinlik Merkezi aracılığıyla ücretsiz eğitim alan öğrencilerden 113’ü YKS yerleştirme sonuçlarına göre hayallerindeki üniversitelerde eğitim alma hakkı kazandı. Bu kapsamda 65 öğrenci lisans, 48 öğrenci ön lisans programlarına yerleşti. Türkiye genelinde nitelikli üniversiteleri kazanma başarısını gösteren öğrenciler; ODTÜ, Hacettepe, Marmara, İTÜ, Gazi ve Dokuz Eylül Üniversiteleri gibi nitelikli üniversitelerin tıp, hukuk, diş hekimliği, mühendislik, mimarlık, eczacılık, veterinerlik, hemşirelik gibi bölümlerini ve eğitim fakültelerini tercih etti.

 

“EĞİTİMDE DOĞRU İŞLER YAPIYORUZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “4 yıldır anaokulundan üniversiteye kadar eğitim başarımızı artıracak modeller üzerinde çalışıyor, öğrencilerimiz ve eğitmenlerimiz arasında motivasyonu geliştiriyoruz. Öğrencilerimizin; ODTÜ, İTÜ, Gazi, Hacettepe gibi nitelikli üniversitelere yerleştiğini görünce, doğru işler yaptığımızı görebiliyoruz. İnanıyoruz ki; Bayraklı’nın çocukları geleceğin aydınları olacak ve yarınları onlar aydınlatacak. Bayraklı’da kimse hiçbir koşulla eğitimden mahrum kalmasın diye mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir