Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bergama’yı Vuran Sel Felaketi Sonrasında Tarımsal Zarar Tespiti

Bergama’yı Vuran Sel Felaketi Sonrasında Tarımsal Zarar Tespiti

admin admin -

İl  Müdürü Mustafa Şahin, ani bastıran şiddetli sağanak yağış dolayısıyla can kaybının yaşanmamış olmasınınn en büyük teselli olduğunu belirtti.

“Maalesef bazı çiftçilerimizin hayvanları telef olmuştur” diyen Şahin, “Kaleardı Caber Mahallesinde bir hayvancılık işletmesinde 398 adet küçükbaş hayvan ve yaklaşık 15 ton civarında yem kaybımız  sözkonusu. Ayrıca İncecikler Mahallesinde de bir üreticimizin 10 adet büyükbaş hayvanı ve 48 adet de küçükbaş hayvanının sel suyuna kapılması sonucu  telef olduğunu tespit ettik. Köylülerimize,üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Afet haberini alır almaz sabah erken saatlerinde ilçemize gelerek sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın zararının ve mağduriyetinin giderilmesi konusunda teknik personelimizlehemen gerekli çalışmalara başladık. Kesin zarar tespiti ile de hasar ve kayıplar tüm detayları ile yakında ortaya çıkacak” diye konuştu.

Müdür Şahin, ürünü zarar gören,hayvanları telef olan üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.

Çiftçiler ise, yaşadıkları sel felaketi nedeniyle kendilerini yalnız bırakmayan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ve müdürlüğün teknik personeline teşekkür etti.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir