Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bornova Belediyesi’nden pembe ışıklı farkındalık

Bornova Belediyesi’nden pembe ışıklı farkındalık

admin admin -

Bornova Belelediyesi, meme kanserine dikkat çekmek için Atatatürk Kitaplığı’nı ışıklandırırken, Ekim ayı boyunca farklı etkinliklerle farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdürecek. Düzenlenen etkinliklerle hastalıkla mücadelede erken teşhisin önemine vurgu yapılacak.

19 Ekim Perşembe günü düzenlenmesi planlanan ancak Filistin’de El Ehli Hastanesi’ne yapılan saldırının ardından ilan edilen milli yas nedeniyle iptal edilen “Farkındalık Yürüyüşü” ve “Meme Kanserinde Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu Op. Dr. Cüneyt Tuğrul'un katılımıyla yapılak söyleşi 31 Ekim Salı günü düzenlenecek. Yürüyüş 14.30’da Bornova Belediyesi önünden başlayacak söyleşi ise yürüyüşün hemen ardından saat 15.00’te Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak.

Hem Dünya’da hem de Türkiye’de kadınların mücadele ettiği kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan meme kanserinin geriletilmesi için yapılan çalışmalara yerel yönetim olarak ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Dünya Sağlık Örgütü’nün 2004 yılındaki önerisiyle meme kanseri farkındalık ve bilinçlendirme ayı olarak belirlenen Ekim ayında biz de farklı etkinliklerle bu konunun önemini ortaya koyuyoruz. Büyük risk oluşturmasına rağmen erken teşhisle önlenebilen bir hastalığın kadınlarımızın yaşamına malolmaması hep birlikte çalışmalayız” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir