Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenecek PhotoMaraton Bir Kez Daha Canon'un Ana Sponsorluğunda İstanbul Sokaklarına Renk Katmaya Hazırlanıyor

Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenecek PhotoMaraton Bir Kez Daha Canon'un Ana Sponsorluğunda İstanbul Sokaklarına Renk Katmaya Hazırlanıyor

admin admin -

Canon’un ana sponsorluğunda, Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) tarafından gerçekleştirilen fotoğraf yarışması 21 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’da Tarihi Sirkeci Garı’nda başlayarak Sirkeci, Beyazıt ve Şişhane sokaklarında 9 saat boyunca renkli anlar oluşturacak. 

Geçtiğimiz yıl 3.563 fotoğraf ve 15 video gönderimi ile bu zamana kadarki en yüksek katılımlı PhotoMaraton olarak tarihe geçen etkinlik, bu yıl da yüksek ilgiyle karşılanıyor. Türkiye’de 6. kez aynı heyecan ve tutkuyla gerçekleştirilecek yarışma müzik, dans ve performanslar eşliğinde yine adeta bir şenlik havasında hayata geçirilecek.  

Amatör ve profesyonel olmak üzere binlerce fotoğraf tutkunu sırasıyla Sirkeci Garı, Beyazıt Meydanı ve Şişhane Meydanı’nda duyurulacak 1 cep, 1 video ve 3 dijital kategorideki fotoğraf temaları çerçevesinde hikayelerini anlatacak fotoğraflar çekecek. Dijital kategoride Canon yeni Marka Elçisi Cem Talu ve Gezgin Foto İmtiyaz Sahibi Adem Meleke yer alırken video kategorisinde ise Mert Sezer tema belirleyicisi olarak Canon’u temsil edecek. Toplamda belirlenen 15 farklı temanın kazananları Canon’un üstün özellikli ürünleriyle ödüllendirilecek. 

Canon ise etkinlik süresi boyunca Sirkeci Tren Garı’nda açacağı stantla her yıl olduğu gibi katılımcılara sağlayacağı ücretsiz Canon fotoğraf makinesi “bakım & temizlik” hizmetinin yanı sıra, yılın öne çıkan ürünlerini de fotoğraf severlerle buluşturacak. “EOS R Sistemi’nin 5 yılı” kapsamında 2018’den bu yana geliştirilen 11 aynasız fotoğraf makinesi gövdesi, RF ve RF-S lens serisi ve çeşitli aksesuarların yanı sıra; vlog kameralarından kompakt fotoğraf yazıcılarına kadar farklı segment ve çözümlere hitap eden ürünler katılımcıların deneyimine sunulacak.

Hafızalara kazınacak görüntülere sahne olacak etkinliği bu yıl da ana sponsor olarak destekleyen Canon’un Ülke Direktörü Alexandre Emeryk organizasyonu şu sözleriyle değerlendirdi; 

“Türkiye’nin en büyük ve en önemli fotoğraf yarışması organizasyonlarından biri olan PhotoMaraton, dünya çapında 1984 yılından bu yana gerçekleştirilen çok değerli bir etkinlik. 2018 yılından itibaren Türkiye’de de aynı heyecanla yaşatılması ve fotoğraf tutkusunun yüzlerce fotoğraf severin bir araya gelmesiyle paylaşılması, birbirine aktarılması çok kıymetli.  

Fotoğrafın yalnızca bir andan ibaret olmadığını anlatan bu etkinlik, Canon’un benimsediği hikâye anlatıcılığını desteklemek misyonuyla örtüşerek fotoğraf ve fotoğrafçılığın yaşatılması adına büyük katkı sağlıyor.”

 Bu yıl da tema birincilerinin ödülleri Canon’dan! 

PhotoMaraton İstanbul 2023 sonuçlarının Aralık ayında düzenlenecek bir törenle ilan edilmesi planlanıyor. Yılın büyük ödülü olarak PhotoMaraton İstanbul 2023’ün genel birincisi Canon EOS R10 + RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM Kitin sahibi olacak. Dijital kategorilerdeki diğer 8 tema birincisine Canon EOS R50 + RF-S 18-45mm S Creator Kit; 3 mobil tema birincisine Canon Selphy Square QX10 Fotoğraf Yazıcısı + XS-20L Mürekkep ve Kağıt Seti; 2 analog tema birincisine SELPHY CP1500 + KP-108IN Fotoğraf Kağıdı seti ve 1 video tema birincisine ise Canon PowerShot V10 Advanced Vlogging Kit hediye edilecek. 

39. yılını kutlayan PhotoMaraton tüm dünyada 90’dan fazla ülkede düzenleniyor

1984 yılından bu yana 90’dan fazla ülkede düzenlenen uluslararası sokak fotoğrafçılığı etkinliği PhotoMaraton, 2018’den itibaren Türkiye’de her sene giderek artan bir katılımla düzenlenmeye devam ediyor. 

Her yıl değişen ve tarafsız bir çizgide olan PhotoMaraton jürisi 2023 yılında da birbirinden değerli isimlerden oluşuyor. Ali Kahveci, Ali Rıza Demir, Arzu Eke, Ebru Ceylan, Prof. Dr. Habip Koçak gibi isimler bu sene PhotoMaraton’un jürisi olarak görev alacak.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir