Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çanakkale’de alevler yayılıyor

Çanakkale’de alevler yayılıyor

admin admin -

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini arttırırken, havadan ve karadan söndürme çalışmaları sürüyor. 8 köyün etkilendiği yangın dolayısıyla, Çan-Çanakkale yolu da trafiğe kapatıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da söndürme çalışmalarını olay yerinden koordine ediyor.

ÇANAKKALE (İGFA) – Çanakkale’de ormanlık alana sıçrayan yangın, 24 saattir sürerken, en az 7 yerleşim yeri için evleri terk etme çağrısı yapıldı.

Pazar günü kontrol altına alınan yangının bugün şiddetli rüzgar dolayısıyla yeniden bölge yayılması üzerine havadan ve karadan söndürme çalışmaları için seferberlik başlatıldı. 

Çanakkale Valiliği Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşların can güvenliği açısından evlerini boşaltmalarını istedi. Valilik, paylaşımında, “Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE Sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yakından takip ve koordine ettiği yangın bölgesinden son durumu aktardı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir