Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Çin, özel sektörün gelişimi için 5 yıllık plan hazırlayacak

Çin, özel sektörün gelişimi için 5 yıllık plan hazırlayacak

admin admin -

Xinhua Haber Ajansı tarafından düzenlenen “Çin Ekonomik Yuvarlak Masa” toplantısında Çin’in 2026-2030 dönemine ilişkin gelecek beş yıllık plan dönemi için özel sektörün gelişme ortamının optimizasyonuna dönük kapsamlı araştırmalar yürüttüğü açıklandı. Çin Ekonomik Yuvarlak Masa tartışmaları Xinhua tarafından düzenlenen ve Çin’deki özel sektörün gelişimine odaklanıyor. 

Devlet Kalkınma ve Reform Komisyonu Özel Sektörü Kalkındırma Dairesi Yöneticisi We Dong, Çin’in, özel girişimleri kurumsal ve hukuksal düzlemde eşit muameleye tabi tutacağını, özel sektördeki kalite gelişimini aktif biçimde alan açacağını ve hizmet platformları kuracağını belirtti. Çin, amaca uygun önlemlerin mümkün olduğunca erken alınmasını ve gözle görülür sonuçların elde edilmesini sağlamak için ilgili alanlarda siyasal eşgüdümü güçlendirmek ve güvenceye almak amacıyla daha önceden bir ofis oluşturmuştu.    

Renmin Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Bölümü Dekan Yardımcısı Wei Chu, özel sektörün elverişli yasalarla desteklenmesini, ancak öte yandan özel sektörün gelişmesini sekteye uğratan idari kuralların ve yönetmeliklerin ve normatif belgelerin yürürlükten kaldırılmasını önerdi. Wei, reformların derinleştirilmesini ve uygulamayı güvenceye almak için kapsayıcı önlemlerin eşgüdüm halinde yürütülmesi gerektiğini de söyledi. 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir