Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Çin’den BM’nin arabuluculuk çabalarına destek

Çin’den BM’nin arabuluculuk çabalarına destek

admin admin -

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in BM Genel Sekreteri ve Genel Sekreterliği’nin Filistin ile İsrail arasındaki çatışmalar için yaptığı arabuluculuk çabalarını desteklediğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM Şartı’nın 99. Maddesi’ne dayanarak BM Güvenlik Konseyi’nin dönem başkanına gönderdiği mesajda, Gazze’deki durumun uluslararası barış ve güvenlik için tehditler oluşturabileceğini belirterek, BMGK’ya insani ateşkesin gerçekleşmesini ilerleterek daha büyük insani felaketi önlemek için harekete geçme çağrısında bulundu. Son 50 yılı aşkın sürede BM Genel Sekreteri ilk defa BM Şartı’nın söz konusu maddesine atıfta bulundu.

Wang Wenbin, olağan basın toplantısında BM Genel Sekreteri ve Genel Sekreterliği’nin Filistin-İsrail çatışmaları için yaptığı arabuluculuk çabalarını değerlendirdi.

Halen devam eden Filistin-İsrail çatışmalarının ciddi insani felakete yol açtığına dikkat çeken Wang, BM Genel Sekreteri Guterres’in çağrısının uluslararası toplumun Gazze’deki durumdan duyduğu derin endişeyi yansıttığını kaydederek, uluslararası topluma daha somut eylemlerde bulunma çağrısı yaptı.

Wang, BMGK’yi Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumun çağrısını dikkate alarak, kapsamlı ateşkesin sağlanması, sivillerin korunması ve insani krizin azaltılması için eylemde bulunmaya çağırdı.

Wang Wenbin, Çin’in ilgili taraflarla birlikte koordinasyonu artırarak, gerilimin düşürülmesi için yapıcı rol oynamaya devam edeceğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir