Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, Kuzeydoğu bölgesinin kalkınması için toplandı

ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, Kuzeydoğu bölgesinin kalkınması için toplandı

admin admin -

ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu toplantısında, ülkenin kuzeydoğu bölgesinin kalkındırılmasının hızlandırılması için incelemeler yapıldı.

ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu tarafından bugün düzenlenen toplantıda, Yeni Çağda Ülkenin Kuzeydoğu Bölgesinin Kapsamlı Kalkındırılmasında Yeni İlerlemelerin Kaydedilmesini Hızlandıracak Politikalar ve Önlemlere İlişkin Öneriler belgesi incelendi.

Çin Cumhurbaşkanı, ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping toplantıya başkanlık yaptı.

Ülkenin kuzeydoğu bölgesinin kalkındırılmasının ÇKP Merkez Komitesi tarafından verilen önemli bir stratejik karar olduğuna işaret edilen toplantıda, kuzeydoğu bölgesinin elverişli kaynak koşullarına, nispeten güçlü bir endüstriyel temele, benzersiz konum avantajlarına ve büyük kalkınma potansiyeline sahip olduğu için, ulusal kalkınma düzeninde önemli bir stratejik yer tuttuğu bildirildi.

Toplantıda, “Bu yıl kuzeydoğu bölgesini kalkındırma stratejisinin uygulanmaya başlanmasının 20. yıl dönümüdür. Bilimsel ve teknolojik inovasyona dayalı olarak endüstriyel inovasyon ve geleneksel imalat sanayinin dönüşümü ve modernizasyonu hızlandırılmalı. Modern tarım geliştirilerek, tahıl üretimi ve tedarikinin istikrarı korunmalı. Ekolojik çevreye yönelik korumalar yoğunlaştırılarak, orman ekonomisi ve kar kaynaklarına dayalı ekonomiler geliştirilmeli. Rüzgar enerjisi, fotovoltaik enerji ve nükleer enerji gibi temiz enerjinin gelişimi hızlandırılmalı. Sınır bölgelerindeki altyapı inşasına ilişkin düzenlemeler güçlendirilerek, bölgeye özgü endüstriler aktif şekilde geliştirilmeli. Temel eğitim geliştirilerek yüksek okullara yönelik destekler arttırılıp, kuzeydoğu bölgesinin kapsamlı kalkınmasına destek verecek nitelikli nüfus yapısı oluşturulmalı.” ifadelerine yer verildi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir