Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti

admin admin -

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir teşekkür konuşması yapan Başkan Gürkan, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ı şehrimizde ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur duymaktayım. Önceki yıllarda bakanlık düzeyinde, Başbakanlık Yardımcılığı ve şu anda Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı yaptığı dönemlerde Malatya ile ilgili işlerde her zaman yanımızda oldu. Bu desteklerinden dolayı Malatya halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bugün gerçekleştireceğimiz toplantıda, 6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir deprem yaşadık. Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz memleketimizde bin 237 vatandaşımızı kaybettiğimiz 133 bin bağımsız bölümün yıkıldığı depremin yaşandığı 11 ilden en fazla hasar gören ikinci olan bir deprem şehriyiz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın şehrimizi ziyaretinin asıl sebebi şehrimizdeki problemleri yerinde görüp incelenmesi ve çözümü noktasında bizzat sorunu yaşayanlardan sorunu dinleyerek ilgili birimlere gerekli talimatları vereceklerdir.” dedi.

AK Parti hükümeti döneminde Malatya’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya’da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya sizlere selamlarını, muhabbetlerini iletiyorum. Deprem sonrası çalışmaları üç başlıkta topluyoruz. Birincisi kalıcı konutların inşası ve vatandaşların çok daha sağlıklı güvenli bir ortamda yaşamalarını sürdürmeleridir. İkincisi tahrip olan altyapının inşası ve üçüncüsü de deprem bölgesinin sosyoekonomik olarak yeniden canlanması ve eskisinden daha güçlü bir şekilde üretim, istihdam, ihracat çalışmalarının sürdürülmesi. Bu üç temel başlıkta deprem bölgesi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezdeki ticari alanların canlandırılması önemli bir hadise. Deprem psikolojisinin atlatılması şehrin kimliğine kavuşması açısından çok önemlidir.'' şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir