Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. “Dayanışma ve dostluğun pekiştirilmesi Çin ve Vietnam’ın ortak çıkarlarına uygun”

“Dayanışma ve dostluğun pekiştirilmesi Çin ve Vietnam’ın ortak çıkarlarına uygun”

admin admin -

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin dayanışma ve dostluğun pekiştirilmesi ve karşılıklı yarara dayalı iş birliğinin derinleştirilmesinin, Çin ve Vietnam’ın ortak çıkarlarına uygun olduğunu belirtti.

Sözcü Wang bugün düzenlenen olağan basın toplantısında Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in 12-13 Aralık tarihlerinde Vietnam’a yapacağı resmi ziyarete ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Wang, Çin ve Vietnam’ın sosyalist komşu ülkeler olduğunu hatırlatarak, geçen yılın sonunda ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in daveti üzerine Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong’un Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti. Sözcü, bu ziyaret sırasında iki liderin Çin-Vietnam kapsamlı stratejik iş birliği ve ortaklık ilişkilerinin gelişimine dair yol haritası çizdiğini kaydetti.

Wang bu yıl boyunca iki taraf arasında üst düzey temaslar yoğun bir şekilde yürütülürken her alanı kapsayan iş birliğinin derinleşmeyi sürdürdüğünü ve bunların iki ülke halklarına somut yararlar getirdiğini belirtti.

Sözcü Wang açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Sosyalist ülkeler olarak Çin ve Vietnam kendi somut koşullarına uygun reform ve inovasyon hamlelerini hızlandırıyor. Dayanışma ve dostluğun pekiştirilmesi ve karşılıklı yarara dayalı iş birliğinin derinleştirilmesi iki tarafın ortak çıkarlarına uyduğu gibi bölgenin ve dünyanın barış, istikrarı ve refahına da yararlıdır. ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping ziyareti sırasında başta Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong ve  Vietnam Devlet Başkanı Vo Van Thuong olmak üzere Vietnamlı liderlerle görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra siyaset, güvenlik, pragmatik iş birliği, ikili ilişkilerin kamuoyu temeli, çok taraflılık ve denizcilik sorunlarına odaklanılacak.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir