Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Diş İmplantı Nedir ?

Diş İmplantı Nedir ?

admin admin -

Diş İmplantı Nedir ?

Malatya İmplant, yapay dişleri desteklemek için çene kemiğine yerleştirilen küçük, plastik cihazlardır. Kaybedilen dişlerin yerini almak veya eksik dişleri olan kişilere yardımcı olmak için kullanılabilirler. Diş implantları genellikle bir köprü olarak adlandırılır çünkü bir köprü gibi çalışırlar.

Metal, seramik veya porselen malzemelerden yapılan yapay protezler ve köprüler için uzun süreli stabilite ve destek sağlamaları nedeniyle dental implantların kullanımı artmıştır. Ayrıca, kullanıcı veya diş hekimi tarafından sık sık ayarlamalar gerektiren hareketli bölümlü protezler ve protez taban plakaları gibi diğer alternatiflere göre daha iyi kozmetik sonuçlar sağlarlar.

Diş Protezi Nedir?

Malatya diş protezi, eksik dişlerin yerine konan yapay diş olarak tanımlanabilir. Bunlar farklı malzemelerden yapılmıştır – metal, plastik veya seramik ve ağza sabitlenecek şekilde tasarlanmıştır. Diş protezlerinin amacı, doğal dişlere fonksiyonel destek ve estetik sağlayarak fonksiyonlarını eski haline getirmektir.

Diş Dolgusu Nedir ?

Malatya Diş Dolgu, diş hekimliğinde yaygın prosedürlerdir ve diş yapısını eski haline getirmek için kullanılır. Farklı malzemelerden yapılabilirler ve şekil, boyut ve tasarım bakımından farklılık gösterirler. İki ana dolgu türü vardır: kompozit veya amalgam. Kompozit dolgular, amalgamdan daha dayanıklı olmaları için cam veya metal parçacıklar gibi diğer maddelerle karıştırılan bir reçineden yapılır. Amalgam cıva, gümüş, kalay, bakır, çinko veya indiyum karışımıdır.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir