Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. DTÖ Genel Direktörü’nden yeniden küreselleşme çağrısı

DTÖ Genel Direktörü’nden yeniden küreselleşme çağrısı

admin admin -

Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı’nın açılış töreni ve Küresel Tedarik Zinciri İnovasyon ve Gelişme Forumu bugün Beijing’de yapıldı.

Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın tedarik zincirlerinin çeşitlenmesine ve DTÖ'nün önerdiği yeniden küreselleşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunacağına inandığını ifade etti. Çin'in, diğer ülkelerle yatırım ve alım stratejilerini planlarken vizyonunu genişletmesi gerektiğini vurgulayan genel direktör, Vietnam, Hindistan ve Endonezya da dahil olmak üzere birçok ülkenin olumlu bir makro ekonomik ortama ve karşılıklı yarar sağlayacak fırsatlara sahip olduğunu belirtti.

Ngozi Okonjo-Iweala, günümüz tedarik zincirlerinin karşılaştığı bazı zorlukların, küresel üretim ağının organizasyon modelinin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini kaydetti. Ngozi Okonjo-Iweala, “Bu nedenle, dünya ticaretinde uluslararası iş birliğini güçlendirmeliyiz. Bunun yanı sıra, ticaret ve tedarik zincirlerini daha sağlam hale getirmeliyiz. Böylece zincirin her aşaması kendi rolünü etkin bir şekilde oynayabilecek.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir