Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Edirne Keşan’da Muhtar Özcan Aşağı Zaferiye’ye yeniden talip

Edirne Keşan’da Muhtar Özcan Aşağı Zaferiye’ye yeniden talip

admin admin -

İGFA Edirne Temsilcisi Erdoğan Demir, yerel yönetimlerin en önemli mihenk taşı olan mahalle muhtarlarını ziyaret ederek mahalleleri ile görüş alışverişinde bulunarak, kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) –2024 yerel seçimlerinde Keşan’da Aşağı Zaferiye Mahalle Muhtarlığı’na yeniden aday olacağını açıklayan Muhtar Fahrettin Özcan, hizmet süresi içerisinde yaptıklarını anlatırken, Erdoğan Demir’in sorularını da yanıtladı.

 

Muhtarım merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben 1957 Kılıçköy doğumluyum.Kılıçköy ilkokulunu bitirdim, bitirdikten sonra bir süre gençliğim de tabi hayvancılık yaptım. 14 yaşında Keşan’a geldik, pastane dükkanı açtık 47 yıl Tatbak Pastanesi adı altında pastacılık yaptım. Bu arada pastacılık yaparken son döneminde Sami Şilit Muhtarımızın azası oldum. Sami ağabey ikinci döneminde 2007 yılında rahmetli oldu rahmetli oldu. 2008 yılının birinci ayında muhtar olarak atandım. İki yılını ben tamamladım. 2009 yılında muhtar adayı oldum ve üç dönemdir de muhtar olarak görev yapıyorum.

2024 yılı Mart ayındaki seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olacak mısınız?

Kısmet olursa adayım. Vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyorum. Görev sürem boyunca vatandaşlarımla iyi diyaloglar içerisinde mahalleme hizmet etmeye çalıştım.

Mahallenizdeki sorunlar nelerdir?

Aşağı Zaferiye Mahallesi yeni yapılanma  olduğu için sorunlar var. Şimdi kimseyi kötülemek istemiyorum, ekipler tam teşekküllü değil belediye ekipleri, bunu belediye başkanına söyledim. Kimsenin arkadaşlarına konuşmuyorum, müdürlükler gelip ya muhtarım sorunlarınız nelerdir diye sormuyor hiçbir zaman. Tabii ki güzel olan şeyleri söyleyeceğiz, kim olursa olsun ne olursa olsun, ne görüşte olursa olsun, hizmet yapıyorsa halk için ben gidip onun elini öperim. Önemli olan halkımıza hizmet. Halkın sorunlarına eğilmesi ya yani biz onu istiyoruz onlardan başka bir şey istemiyoruz.  Çözüm bekleyen çok acil şeyler yok ama ufak tefek işlerimiz var. Ben onları söylüyorum onlara, kaldırımlarda çökükler var,  mahalle aralarında çok şeyler var mesela sokaklar kötü.

Köpek sorunu çok, köpekler çok Allah razı olsun müdürü arıyorum ben gönderiyor bana ekibi ama bir tane köpek alıyoruz. 100 tane köylerden köpek atılıyor, başı boş köpekler var. O da can taşıyor tabii ki hayvanlarda öldürsün demiyoruz. Ama kısırlaştırılıp tekrar yine sallıyorlar, aynı bölgelere sallıyorlar. Vali beye de köpek sorunu söyledim. 150 tane de Gökçetepe sahilinde köpek var saldırıyorlar dedi sayın vali. Aç hayvan saldırır. Anafartalar İlkokulu için milli eğitim müdürümüz geldi. Kendisiyle konuştuk. Müdürümüz bana muhtarım bakanlıktan emir bekliyoruz, yıkıp yapacağız. Yeniden yapacağız, yıkan kişiyle yapan aynı kişi olacakmış. Okulun çatısı yeni, doğalgaz yeni döşenmişti. Çok zaiat var. Her gün bana görev verdiler, okul müdürü dedi muhtarım okulu zaman zaman dolaş. Bir kırık dökük olunca bize bildirirsin dedi. Ben her gün günde iki defa dolaşıyorum okulu, hadi bir şey olmasın. Şimdi büstleri falan kaldırsak burayı tahrip edecekler dediler. Büstler  falan hepsi duruyor, okulun içi boşaldı ama dışarıdaki Atatürk’ü heykelleri şeyleri bayrağımız hepsi çekili yani.  Okulumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Veliler çok zor durumda çok uzak kaldı bize, oradaki okul.

Bir sorun olduğu zaman arıyoruz müdürlükleri allah razı olsun yardımcı oluyorlar bize. Yani acil öyle şu an hatırlamıyorum. Şu an Merkez ana okulunun oradaki alana özürlülerimiz için park talebimiz var. Kreşin orada park yerimiz var bizim, Mehmet Özcan zamanında hazırladık. Fakat ondan sonra hayata geçmedi, orasını istiyorlar park olmasını. Başka bir konu da minibüslerin Yuvam evlerine çıkmaması. Önceden dört numara Yuvam evlerine çıkıyordu, şimdi çıkmıyor oradan kreşin boyundan insanlar hastaneye giden güzergahı istiyorlar. Yapılaşma orada fazla, Sarıkız konakları falan, onların önünden hastaneye gitmesini istiyoruz.  Biz daha önce bunun dilekçe verdik, ama minibüsçüler orada yolcu çıkmadığı için, masraflar pahalı olduğu için çıkmak istemiyorlar.

Mahalle sakinlerine neler söylemek istiyorsunuz?

Biz mahallemizden çok memnunuz. Aşağı Zaferiye olarak hep yeni köylerden göç var,  yeni birbirini tanıyan insanlar, birbirlerinle diyalog çok güzel. Herhangi bir sorunumuz yok, mahalle halkına  bugüne kadar bizi destekledikleri teşekkür ediyoruz.  Son kez bir daha aday olmak istiyorum, ondan sonra da yeni gençlerimize görev vermek isteriz. Metruk binalarla ilgili çok sorunumuz yok. Bu binaların içinde uygunsuz insanlar saklanıyorlar, onun için de belediye tarafında yıkıyorlar. Sizlere teşekkür ederim.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir