Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Ekonomik çalışmalarda ÇKP dışı kesimin önerileri dinlendi

Ekonomik çalışmalarda ÇKP dışı kesimin önerileri dinlendi

admin admin -

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi tarafından geçtiğimiz günlerde ÇKP dışı şahsiyetlerin katılımıyla düzenlenen bir toplantıda, bu yılın ve önümüzdeki yılın ekonomik çalışmaları için görüş ve öneriler dinlendi.

Çin Cumhurbaşkanı ve ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping toplantıda, önümüzdeki yılın Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yıldönümü ve 14. Beş Yıllık Plan’ın kritik bir yılı olduğuna işaret etti.

Xi, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İstikrar içinde ilerleme arayışında bulunmaya bağlı kalarak, yeni kalkınma düşüncesini tam, doğru ve kapsamlı bir şekilde uygulayacağız. Yüksek nitelikli kalkınmayı sağlam bir şekilde ilerleterek, reformu ve dışa açılmayı kapsamlı bir şekilde derinleştireceğiz. Yüksek seviyeli bilim ve teknolojiye dayanarak güçlenmeyi gerçekleştireceğiz. İç talebi genişletme ile arz yönlü yapısal reformu derinleştirmeyi, yeni tip kentleşme ile kapsamlı kırsal kalkınmayı, nitelikli gelişme ile yüksek seviyedeki güvenliği koordineli bir şekilde ilerleteceğiz. Bunun yanı sıra, ekonomik canlılığı etkili bir şekilde artırarak ve riskleri önleyerek, pozitif ekonomik toparlanma eğilimini sağlamlaştıracağız. Böylelikle halkın gördüğü faydayı artıracağız, sosyal istikrarı koruyacağız ve Çin tarzı modernizasyonla güçlü ülke inşasını ve ulusal kalkınmanın yüce davasını ilerleteceğiz.”

Toplantıya demokratik partilerden, Tüm Çin Sanayi ve Ticaret Federasyonu’ndan ve bağımsız kurumlardan temsilciler katıldı.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir