Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Emniyet Müdürü Ay: ″Kasıt varsa tepesine çökeriz, hata varsa düzeltilmesi için çalışırız″

Emniyet Müdürü Ay: ″Kasıt varsa tepesine çökeriz, hata varsa düzeltilmesi için çalışırız″

admin admin -

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Faruk Kılınç ve Ömer Elçi’nin hazır bulunduğu ziyarette konuşan İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Afyonkarahisar’ın asayişi hakkında bilgiler verdi.

Afyonkarahisar’da kendisinin göreve başlamasının üzerinden 100 gün geçtiğini ve Afyonkarahisar’ın suç oranının benzeri illere oranla yüzde 50 az olduğuna dikkat çeken Ay, “Afyonkarahisar’da suç oranımız nüfus ve büyüklük bakımından bize emsal olan illere göre daha az. Diğer illerde olduğu gibi bizde de kasten yaralama ortaya daha çok çıkıyor” dedi.

1700 personel ile Afyonkarahisar’ın huzuru, asayişi ve trafiği için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Ay, “Elbette ki bu kadar geniş bir yapının işlemesinde hatalar olabilir. Önemli olan kasıt olmamasıdır. Kasıtlı davrananın tepesine bineriz. Hata varsa da düzeltilmesi için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

Afyonkarahisar’da sıkıntı yaşanan konuların başında trafik konusunun geldiğini belirten İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, "Afyonkarahisar’da göreve başladığım 100 gün içerisinde trafik konusunda denetimlerimizi artırdık” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Mahmut Ay, kamuoyu adına denetim görevi üstlenen basın mensupları ile ilişkilere de önem verdiklerini belirterek, “Kamuya açık hizmetlerin denetimi olmalıdır. Bu denetimi de basın kamu adına yerine getirir. Biz kanunlara uygun bir şekilde huzur ve asayişin sağlanması için çaba gösteriyoruz. Çalışmalarımızın hukuka uygun sürdürülmesi önceliğimizdir” ifadelerine yer verdi.

İletişim Başkanlığı basın camiasına katkı sunacak

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri tarafından ağırlanan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen kendisinin de basın camiasının içerisinden gelen birisi olarak Afyonkarahisar basın camiasına katkı sunmaktan büyük mutluluk duyacağını söyledi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere ilimizdeki kamu yöneticilerinin basın camiası için gereken her türlü katkıyı sağlamaya çalıştığını belirten Uğur Ülgen, “Biz de kurum olarak Afyonkarahisar ve bölgemizdeki basın mensuplarına mesleki anlamda katkı sunmaya çalışacağız. Bu amaçla Afyon Gazeteciler Cemiyetimiz ile neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz” dedi.

AGC Başkanı Sezer Küçükkurt, İletişim Başkanlığı’nın basın camiası açısından ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız ile iş birliği içerisinde mesleki çalışmalar yapabileceğimizden eminiz." ifadesini kullandı.

 

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir