Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Eskişehir Şeker İlkokulu öğrencilerine su tüketimi ve su tasarrufu eğitimi verildi

Eskişehir Şeker İlkokulu öğrencilerine su tüketimi ve su tasarrufu eğitimi verildi

admin admin -

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, Ekim ayı boyunca Şeker İlkokulunda eğitim gören 534 öğrenciye bilinçli su tüketimi ve su tasarrufu konularında eğitim verdi.

Eğitimde, kuraklığın hızla artması ve azalan su kaynakları konularına dikkat çekilirken, evlerimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde, hayatımızın her alanında alınacak ufak tedbirler ile su kaynaklarının korunması ve nasıl su tasarrufu yapılabileceği yönünde bilgiler verildi. Öğrenciler aldıkları eğitim sonrasında, Kalabak su pet şişelerinin preform hallerini inceledi. İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesislerine yapılan gezi ile kullandıkları suyun evlerine ulaşana kadar hangi aşamalardan geçtiğini gözlemleyerek, süreç hakkında bilgi sahibi oldu.

İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesislerinin ardından, Kalabak Su dolum tesislerini de gezen öğrenciler Eskişehir’in en değerli markası olan Kalabak suyunun dolum aşamalarını gözlemledi. Eğitime katılan öğrencilere suyun evlerimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde ve hayatın her alanında israf edilmeden bilinçli, tasarruflu bir şekilde kullanma alışkanlığının kazandırılması amacı ile görev çizelgeleri ve su kahramanları rozetleri hediye edildi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir