Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Eskişehir’de Kadın Hakları Projesi 3. grup eğitimleri başladı

Eskişehir’de Kadın Hakları Projesi 3. grup eğitimleri başladı

admin admin -

2021 yılında başlayan ve bugüne kadar yüzlerce kadına eğitim verilmesini sağlayan iş birliği projesi ile MUDEM ve Kadın Danışma Merkezi, üçüncü kez hibe almaya hak kazanarak bu kez 10 Türk, 10 yabancı uyruklu kadının eğitimlerden yararlanmasını sağlayacak. Bu kapsamda 3. Faz 3. grup eğitimleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın’ın katılımıyla Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde başladı.

3. Grupta, Emek ve 71 Evler Mahallelerinde ikamet eden 10 Türk ve 10 mülteci kadının katıldığı eğitimler 5 hafta sürecek. Eğitimlerin başlangıcında bir konuşma yapan Hale Kargın, “Sizleri burada görmekten çok mutluyuz. Burası sizin eviniz. Merkezdeki tüm hizmetlerimiz ücretsiz olarak sunuluyor. Gerek bu eğitimler gerekse farklı konularda sorunlarınız için uzman arkadaşlarımıza danışabilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz.” dedi.

Eğitimlerde kadınlara cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarının korunması, kadın sağlığı sorunları, beslenme ve hijyen konuları anlatılarak kadınların sosyal uyumunun desteklenmesi ve öz bakım ürünlerine ulaşması sağlanacak.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir