Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gazzeli 61 hasta ve 49 refakatçiyi taşıyan uçak Türkiye’ye ulaştı

Gazzeli 61 hasta ve 49 refakatçiyi taşıyan uçak Türkiye’ye ulaştı

admin admin -

Bakan Koca, Gazze’den Türkiye’ye getirilen 61 hasta ve 49 refakatçilerini karşılamak üzere Ankara Etimesgut Havalimanı’na gitti.

Bakan Koca’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Türkiye, İsrail ve Mısır arasında oluşturduğumuz sağlık koordinasyon ekibinin yoğun çalışmalarını neticesinde 27 hasta ve 13 refakatçiyi ilk ekip olarak ülkemize getirmiştik. İlk grupta gelen hastalarımızın tedavisi Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde devam etmektedir. Bugün ise çoğunluğu kanser hastası olan 61 hasta ve 49 refakatçinin tedavi amacıyla ülkemize gelişini sağladık. Bu süreçte emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlara ayrıca teşekkür ediyorum.

Gazzeli misafirlerimizin tedavileri Ankara Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerine gerçekleştirilecektir. Yaşadığımız günler, tarihin şahit olduğu en acı verici günlerdir. Seslerin kısıldığı, gözlerin görmemek için kapalı olduğu adeta kimsenin kılını kıpırdatmadan olup biteni izlediği günlerden geçiyoruz. İnsanlığın onurunun korunması açısından attığımız adımların çok küçük de olsa katkısı olduğunu düşünüyorum.

En temel talebin, bebek ve çocukların, kanser hastalarının tedavilerini ülkemizde gerçekleştirebilmek son derece önemliydi. Bugün İsrail Sağlık Bakanı ile öğle saatlerinde yeni bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Dün akşam ise Mısır Sağlık Bakanı değerli dostum Abdulgaffar beyle gerçekleştirmiştim. Her iki görüşmede de Türkiye, İsrail ve Mısır arasında kurulan sağlık koordinasyon ekibinin faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte planlanan çalışmaları ele aldık.

İsrail Sağlık Bakanına özellikle bebek ve çocukların tedavi amaçlı ülkemize getirilmesi konusunda yoğun gayret gösterdiğimizi, 1-2 gün içerisinde yeni bir tahliye planlamak istediğimizi, bu konuyla ilgili yakın koordinasyondan memnuniyet duyacağımızı ifade ettim.

Ayrıca Gazze içerisinde güvenliği sağlanmış bir bölgede erken dönemde ülkemizce sahra hastanesi kurulmasını düşündüğümü, bu hastanenin etnik kökeni bakılmaksızın herkese sağlık hizmeti vereceğini ve bununla ilgili olarak sağlık koordinasyon ekibinin saha ziyareti yaparak uygun lokasyonların belirlemesinin uygun olacağını kendilerine ifade ettim.

Sayın Bakan da cevap olarak çocuk ve bebeklerin tahliyesi için her türlü koordinasyon ve iş birliğine açık olduklarını, Gazze içerisindeki güvenli bölgede Türkiye tarafından kurulacak sahra hastanesinin lokasyonuyla ilgili sağlık koordinasyon ekibince yerinde değerlendirme yapılmasını olumlu bulduklarını ifade etmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin girişimci ve insani dış politika anlayışı çerçevesinde sağlık diplomasisi faaliyetlerimizi sürdürmeye, etnik kökeni, dini, dili ne olursa olsun mazlumun ve ihtiyaç sahibinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir