Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gemlik'te düşman işgalinden kurtuluşun 101. yılı kutlandı

Gemlik'te düşman işgalinden kurtuluşun 101. yılı kutlandı

admin admin -

Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İskele Meydanı’nda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtına; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Üç pare top atışı yapıldı.

Programın iskele Meydanı’ndaki bölümünde ise; Halk oyunları gösterileri ve eğitimli köpek gösterisiyle devam etti. Gemlik Belediye Başkan Vekili Galip Gür günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

 

“Milletimizin destanlarla dolu tarihi vardır”

Gemlik Belediye Başkan Vekili Galip Gür, 11 Eylül tarihinin emperyalistlere unutulmayacak bir ders verdiğini ifade ederken, aynı karar ve inançta olduklarını belirtti.

Gür konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; Bugün 11 Eylül, Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist  güçlere unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin destanlarla dolu tarihi vardır. Kurtuluş günlerimiz işte böyle bir tarihin ürünüdür. Bizler bugün burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 101 yıl önce bu vatan için nasıl can verildiyse bugünde aynı kararlılık ve inançta olduğumuzu göstermek için toplandık.

101 yıl önce tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizde şehit düşen Yüzbaşı Cemal’i, Er Mehmet Ali’yi, İmam Mehmet Efendi, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Ülkemizin dört bir yanında hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarımıza yüce Allah’tan güç kuvvet diliyor, halkımızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yapılan konuşmaların ardından Gemlik’in kurtuluşunda şehit düşen Yüzbaşı Cemal, Hafız Mehmet Efendi ve Er Mehmet Ali’nin Emetullah Hatun cami yanındaki kabirleri protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Ziyaret okunan duanın ve bırakılan karanfilin ardından sona erdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir