Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Hatay’da Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı.

Hatay’da Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı.

admin admin -

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tunga Barçın ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Pekmezci destekleri ve  çabaları ile Sahra Hastanesine kazandırılan Hemodiyaliz Ünitesi hasta kabulüne başladı.

İlk etapta 1 HCV Pozitif, 1 HBV Pozitif ve 18 adet Negatif cihaz ile 12 Hemşire ve 5 Destek Personeli ile hizmete sunulan ünite, 20 yataklı servis , 7/24 , günde 3 seans olarak hizmet verecek. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez, Hastane Yönetimi ile Hemodiyaliz Ünitesini yerinde ziyaret ederek çalışanlardan işleyiş hakkında bilgi aldı.

Başhekim Dr. Sıtkı Sönmez açıklamasında,  “Yaşanan depremden sonra kendi imkanları ile çeşitli zorluklara katlanarak il merkezindeki hastanelerde diyalize giren hasta vatandaşlarımız artık burada rahatlıkla diyaliz tedavisi alabileceklerdir. Gerek Antakya ilçe merkezi ve gerekse de bağlı köylerin kış mevsiminde ki koşullarına dikkate aldığımızda çok önemli bir mağduriyeti gidermiş bulunmaktayız. Hastalarımız ve hasta yakınlarımız adına çok mutluyuz. Hemodiyaliz Ünitesinin bölge halkına hayırlı olmasını dilerken, emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir