Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hizbullah lideri Nasrallah: ″Aksa Tufanı Operasyonu birden fazla cepheye yayıldı″

Hizbullah lideri Nasrallah: ″Aksa Tufanı Operasyonu birden fazla cepheye yayıldı″

admin admin -

Nasrallah, "Kimse Filistin'in yanında durmadı. Aksa Tufanı operasyonu birden fazla cephede yayıldı." dedi.

Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Aksa Tufanı Operasyonu birden fazla cepheye yayıldı. Dünyada protesto gösterileri yapan kardeşlerimizi selamlıyoruz. 20 yıldır devam eden bir durum var 2 milyondan fazla kişi açık hava hapishanesinde yaşamaya mahkum bırakılırken dünya parmağını dahi kıpırdatmamaktadır.

Son dönemdeki Batı Şeria’daki riskler ve yerleşimcilerin illegal İsrail yerleşimlerinin giderek artması ve bu akılsız hükümetin attığı adımlarla durumların her geçen gün daha da kötüye götürülmesi Filistinlilerin evlerinin yıkılması havaya uçurulması işte bunlar bizi Aksa Tufanına götüren noktalardır.

Filistin direnişinin ve Filistin halkının yanında durmak için BM Güvenlik Konseyi olsun İslam İşBirliği Teşkilatı, Arap Ligi, Avrupa Birliği bunlardan hiçbiri parmağını dahi oynatmamıştır.

Bunlardan hiçbiri uluslararası organizasyonlar kurumlar Filistin için en ufak bir harekette bulunmamışlardır. Filistin davası ve Filistin’de yaşananlar konusunda olanların hepsi anında unutulmuş ve gözardı edilmiştir.

Tüm dünya yaşananlara gözünü kapatmayı seçmiştir. Tamamen unutulmuş ve yalnız bırakılmışlardır. Düşmanın politikası her geçen gün daha baskıcı daha şiddetli daha vahşi ve daha aşağılayıcı olmuştur. Bu sebeple büyük bir olayla bu baskıcı işgalci Siyonist rejime karşı onların silkinmesi ve Washington’daki destekçilerin ve Londra’daki destekçiler silkinmesi için büyük bir olay gerekliydi.

Bu insani konuların yeniden tüm dünyanın gözünün önüne gelebilmesi için böyle bir olaya ihtiyaç vardı. Meşru Filistin davasının dünyanın odağına gelmesi gerekiyordu. Sonrasında da 7 Ekim’deki muazzam cihat operasyonu Aksa Tufanı operasyonu gerçekleşti.

Operasyon izzettin kassam tugayı savaşçıları tarafından gerçekleştirildi ve diğer Filistinli direniş grupları tarafından desteklendi ve bu operasyon bu yaşananların geçmişini açıklayan ilk maddeydi. Bu büyük çaplı operasyonla yüzde 100 Filistin operasyonudur hem kararı Filistin’de verilmiş ve hayat geçirilmesi Filistinliler tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bunu Filistinliler Gazze’deki diğer direniş gruplarından bile gizli tuttular. Bu gizlilik hayati önem taşıyordu bu başarının ardındaki anahtar bu gizlilikti. Bu gizlilik bizi kesinlikle öfkelendirmedi başarıya ulaşmaları için gerekliydi ve bu operasyonda diğer grupların attığı hiçbir karardan etkilenilmemiştir. Bu Filistin İslami Direniş Örgütü tarafından atılmış bir adım."

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir