Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. HÜDA PAR: ″Tahrip olan yerler unutulmuş maalesef!″

HÜDA PAR: ″Tahrip olan yerler unutulmuş maalesef!″

admin admin -

Her hafta cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde ölümle sonuçlanan ve çok ciddi maddi hasara sebebiyet veren elim olayın öncesi ve sonrasındaki gelişmelere dikkat çekti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat açıklamasında,  "HÜDA PAR olarak bu hafta Şanlıurfamızda yaşanan Sel felaketini, maalesef ölümle sonuçlanan ve çok ciddi maddi hasara sebebiyet veren elim olayı, öncesi ve sonrasındaki gelişmeleri konuşacağız" dedi.

Urfa'mızda yaşanan sel felaketinkinden dolayı mağdur olan esnaf ve vatandaşlar HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat'tan mağduriyetlerinin giderilmesi için destek talep ettiler. Polat ise bu çağrıya kulak vererek esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Bir musibet bin nasihatten evladır

Polat "17 insanımızın hayatına mal olan, birçok işyerin, evin ve arabanın tamamen kullanılamaz hale gelen bu süreçte bizler bu acı olaydan dersler almalıyız. 'Bir musibet bin nasihatten evladır' elbette ki bu felaket sürecinde devlet, millet ve yerel yönetim el ele verip çalışmalar ortaya koydu, hizmetler sunuldu. Ama sonra yine her şey unutuldu maalesef. 'İnsan eşref-i mahlûktur.' Devletlerin, hükümetlerin ve belediyelerin varoluş sebebi insana hizmet içindir. Bu hizmet anlayışı deneme yanılma veya bir felaketten sonra adım atma gibi olmamalı, lokal pansuman yada yama yapılarak geçici çözümler şeklinde olmamalı. Uzun soluklu kalıcı tedbirler geliştirilmeli. Sosyal hayatın her yerinde ortak aklın gerektirdiği hizmet anlayışı sunulması lazım" dedi.

Tahrip olan yerler unutulmuş maalesef!

Polat "Bu kadar acı olaylardan ve tecrübeden sonra görülüyor ki; olması gereken tedbirler alınmadığı gibi zarar gören, tahrip olan yerlerin tamiratı eksik bırakılmış geçici çözümlerle geçiştirilmiş ve öylece bırakılmış unutulmuş maalesef." ifadesini kullandı.

Güzel Urfa'mızın fiziki yapısına göre yerleşim yerleri belirlenmeli

Polat son olarak "Kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla bir daha böylesi acıların yaşanmaması adına güzel Urfa'mızın fiziki yapısına göre yerleşim yerleri belirlenmeli. Dere yatakları haritasına göre yerleşim yerlerin tedbirleri alınmalı. Gerekli iyileştirmeler biran önce yapılmalıdır. Bu konuda tüm yetkili kurumları göreve davet ediyoruz" diyerek, kış aylara girerken tekrar elim bir olayın yaşanmaması için yetkilileri göreve davet etti.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir